Barani žele dostojan oproštaj od Evrope

Sa dvije pobjede u devet utakmica, Mornar je već izgubio šanse da izbori plasman u Top16 fazu Evrokupa
178 pregleda 0 komentar(a)
Mornar - Ritas
Mornar - Ritas

Košarkaši Mornara će večeras u Viljnusu protiv Ritasa staviti tačku na ovosezonski put u Evrokupu.

Kolo prije kraja takmičenja u grupi D, Barani su bez šansi da se domognu jednog od prva četiri mjesta koja vode u Top16 fazu, pa jedva i čekaju kraj evropske odiseje, kako bi mogli da se u potpunosti okrenu ABA ligi, gdje ih, kako stvari stoje, očekuje grčevita borba za opstanak.

Izabranici Mihaila Pavićevića su imali naporan put do Viljnusa, od Podgorice, preko Beograda i Varšave, a meč sa Ritasom dočekuju sa dvije pobjede u grupi, obje protiv posljednjeplasiranog Fiata iz Torina. Ritas, sa druge strane, ima dvije pobjede više i osiguran prolaz u narednu rundu takmičenja.

"Cilj nam je da se dostojno oprostimo od Evrope za ovu sezonu i da još malo uigramo Malkolma Granta, koji protiv Petrol Olimpije stiče pravo igranja za Mornar u ABA ligi", kaže pomoćni trener Mornara, Ljubomir Vujačić.

Litvanski tim je prvi duel u Baru dobio sa 92:69.

"Možda je ova utakmica bez rezultatskog značaja i dobro došla pred duele sa slovenačkim klubovima u ABA ligi (Olimpija i Krka). Jedino je nezgodno što je putovanje bilo dugo i naporno. Ritas je, jasno, favorit, savladao nas je i u Baru, ali daćemo sve od sebe da na pravi način završimo našu ovogodišnju evropsku priču", kaže plej Mornara Nikola Rebić, koji je u prvom meču protiv Ritasa upisao 10 poena.

Večerašnja utakmica u Viljnusu počinje u 18 časova.

Inače, posljednje kolo u grupi D je bez rezultatskog značaja, pošto su ruski Uniks (skor 8-1), španska Unikaha (7-2), njemački Skajlajners (6-3) i Ritas (4-5) već obezbijedili prolaz u narednu rundu takmičenja.

Bonus video: