Kol: Naučićemo iz poraza i biti spremni za Partizan

"Cilj nam je da osvojimo ABA ligu i ovo je nova šansa za nas. Moramo da podesimo misli, da igramo jako, da uhvatimo skokove i igramo kako bi trebalo. Ako bude tako, daćemo sebi dobru šansu da pobijedimo", poručio je dvostruki NBA šampion.
1286 pregleda 2 komentar(a)
Noris Kol na utakmici sa Himkijem, Foto: Filip Roganović
Noris Kol na utakmici sa Himkijem, Foto: Filip Roganović

Padali su pred košarkašima Budućnost Volija redom Darušafaka (75:74), šampion Evrope Real Madrid (73:60) i Gran Kanarija (75:70), pa je čak i Goga Bitadze samouvjereno poručio da vjeruje u četvrtfinale Evrolige.

Tada je to djelovalo daleko, a obračuni sa dva ruska tima su samo vratili i „plave” i najoptimističnije navijače u realnost - nakon poraza od CSKA u Moskvi (99:69), tim Jasmina Repeše je u „Morači” izgubio i od Himkija (98:90) i ostao pretposljednji na tabeli, sa skorom 6:16. Konačni rezultat nije pravi pokazatelj odnosa snaga na terenu, jer su Podgoričani u posljednji minut ušli sa vođstvom 88:87, a onda sa nekoliko grešaka poklonili Rusima pobjedu.

- Ovo je bila prava takmičarska utakmica, oba tima su se borila za pobjedu. Nismo zaustavili šta je trebalo da bismo pobijedili, nismo uradili ono što je bilo neophodno. To nas je koštalo - istakao je Noris Kol.

Američki plejmejker je ubacio 20 poena i podijelio 11 asistencija, ali to nije moglo da sakrije ogromne probleme u odbrani.

- Himki je pogodio mnogo trojki, ali smo i pored toga bili u igri. Više su nas koštale izgubljene lopte i ofanzivni skokovi koje smo dozvolili, te faulovi koje smo pravili kada nije trebalo. Mogli smo i da pobijedimo, ali nismo kao tim jednom ili dva puta zaustavili rivala. Ovo je dobro iskustvo za učenje, pregrupisaćemo se i biti spremni za narednu utakmicu - naglasio je Kol.

Repeša i njegovi izabranici nemaju kad da previše analiziraju poraz od Himkija, jer moraju da se spremaju za veliki derbi 19. kola ABA lige sa Partizanom, koji se igra sjutra u 19 časova u Beogradu. Pobjeda bi ih ostavila u borbi za 2. mjesto sa Cedevitom, a ukoliko bi izgubili pet ili više koševa razlike pali bi na 4. poziciju, na samo tri kola prije kraja regularnog toka sezone.

- Velika utakmica, bićemo spremni. Cilj nam je da osvojimo ABA ligu i ovo je nova šansa za nas. Moramo da podesimo misli, da igramo jako, da uhvatimo skokove i igramo kako bi trebalo. Ako bude tako, daćemo sebi dobru šansu da pobijedimo - poručio je dvostruki NBA šampion.

Bonus video: