Vučević: Ostajem da se borimo za plej-of

Trener Vogel očekuje puno od mene u sljedećoj sezoni, da budem vođa ekipe - kaže Vučević
1 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: Adis Ramović
Nikola Vučević, Foto: Adis Ramović
Ažurirano: 10.07.2016. 11:32h

Dolazak Serža Ibake i Bizmaka Bijomba u Orlando neće mijenjati status i ulogu Nikole Vučevića - naš as biće i naredne sezone prvi centar i prva zvijezda tima sa Floride.

"Kao prvo, ostajem u Orlandu. Razgovarao sam o tome sa čelnicima kluba i trenerom. Oni su doveli pojačanja za sljedeću sezonu da bismo imali dužu klupu i da pokušamo da se domognemo plej-ofa Istočne konferencije. Što se mene tiče, biću i dalje među glavnim igračima Orlanda", otklonio je dileme Vučević u razgovoru za „Vijesti“.

Nakon što je u Orlando stigao Ibaka iz Oklahome, u zamjenu za Oladipa, Iljasovu i rukija Sabonisa, a zatim i Bijomba iz Toronta, pojavile su se spekulacije da bi i Vučević mogao da bude dio buduće razmjene igrača...

"Stigli su igrači koji pokrivaju pozicije krlinog centra i centra. Bijombo će ulaziti sa klupe, biće moja zamjena. Trebao nam je dobar defanzivac. On je malo drugačiji tip igrača od mene, što je dobro, jer ćemo da se dopunjujemo. Uprava je napravila dobar potez. „Produžili” smo klupu, a NBA sezona je duga", dodao je Vučević.

U novu sezonu, Orlando će ući sa novim trenerom - Frankom Vogelom, nekadašnjim trenerom Indijane.

"Razgovarao sam sa Vogelom dva, tri dana nakon potpisivanja ugovora. Imali smo odličan razgovor. On očekuje puno od mene u sljedećoj sezoni, da budem vođa ekipe. Iskusan je trener, sa Indijanom je pravio odlične rezultate, bio je učesnik plej-ofa i sigurno da će nam njegovo iskustvo puno pomoći", kaže Vučević.

Iako je pauza, NBA aktuelnosti pune stranice svjetskih medija, zbog izuzetno burnog prelaznog roka. U centru pažnje bio je dolazak Kevina Durenta u Golden Stejt, gdje ga čekaju Stef Kari i Klej Tompson.

"Malo ko je očekivao da će Durent završiti u Golden Stejtu. Biće zanimljivo vidjeti kako će oni izgledati u sljedećoj sezoni, kako će se uklopiti, jer sad imaju 4-5 vrhunskih igrača, koji mogu da budu nosioci u svojim ekipama. Svi sada očekuju puno od njih, ali ima dosta kvalitetnih ekipa, prije svih šampion Klivlend sa Lebronom Džejmsom".

Vučević ne krije da su njegove simpatije u velikom finalu NBA lige bile upravo na strani Džejmsovog Klivlenda.

"Uradili su nešto što niko u NBA istoriji nije uradio, vratili se nakon 1-3 u seriji. Drago mi je zbog Džejmsa. On je sigurno jedan od najboljih igrača svih vremena. Mnogo je truda uložio da donese titulu u Klivlend. Napokon je ispunio želju, za divljenje je kako je odigrao finalnu seriju. Sa druge strane, mislim da Kari nije bio potpuno spreman i zdrav, a siguran sam da bi mijenjao 73 pobjede u ligi i MVP titulu za NBA trofej", naglasio je Vučević.

Drago mi je što ću sarađivati sa Tanjevićem

Reprezentacija Crne Gore 20. jula počinje pripreme za kvalifikacije za Eurobasket, a Nikola Vučević će biti lider tima.

"Ovo je radno ljeto za mene. Vraćam se u reprezentaciju, radujem se pripremama i mečevima. Daću sve od sebe da pomognem selekciji, a drago mi je što ću sarađivati sa Bogdanom Tanjevićem, koji ima ogromno trenersko iskustvo, osvajao je mnoge trofeje i radio sa velikim igračima", kaže Vučević.

Lijepo je družiti se i razgovarati sa djecom

Nikola Vučević i ove godine bio je promoter kampa u Kolašinu, koji je pokrenuo Vlado Šćepanović.

"Uvijek je lijepo družiti se sa djecom, razgovarati sa njima. Kada sam bio dijete, uvijek sam želio da upoznam igrače koji igraju u inostranstvu, tako da znam kako im je. Vlado je napravio pravu stvar, jer je Kolašin odlično mjesto za kamp. Važno je da djeca steknu navike, da se druže i da osjete ljepotu sporta", kazao je Vučević.

Bonus video: