Edvin Džekson pred Fener: Vjerujem da ćemo biti na vrhuncu

"Moramo da nađemo bolju hemiju u napadu, bolji protok... Kada je tako, onda svi možemo da pogodimo. Moramo da pronađemo bolji način da dijelimo lopte", rekao je Džekson
903 pregleda 0 komentar(a)
Edvin Džekson, Foto: Filip Roganović
Edvin Džekson, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.12.2018. 19:28h

Budućnost je u seriji od tri poraza, trebalo bi da se dogodi čudo da se niz ne produži.

Nije pesimizam, već realnost - u "Moraču" u petak od 20 sati dolazi Fenerbahče, lider Evrolige, moćni turski tim, sa zvijezdama na terenu i na klupi...

"Plavi" su imali katastrofalnu uvertiru, izgubili su sinoć od Efesa u Istanbulu 106:68, doživjeli šesti, ujedno i najteži poraz u sezoni, ali su, s druge strane, na domaćem terenu ostvarili tri uzastopne pobjede u elitnom takmičenju.

"Drugačija smo ekipa kod kuće i na strani, ne znamo zašto je to tako. Imamo sjajne navijače, ali oni ne mogu da budu odgovorni za poraz od 40 razlike. Dolazi nam veliki tim, ali vjerujem da ćemo biti na vrhuncu. Jasno je da moramo da budemo neuporedivo bolji nego protiv Efesa", kazao je Edvin Džekson.

Kako protiv Ferenbahčea, ekipe koja ruši redom...

"Pametno, da ne pravimo greške, da kontrolišemo ritam, da imamo dobar skok... Moramo da ih natjeramo da igraju odbranu. Oni su ekipa koja postiže veliki broj koševa. Potrebno je da izvučemo Veselog iz reketa, da pronađemo igrače u poziciji za šut", rekao je Džekson.

Budućnost je opasna kada ima šutersko veče...

"Moramo da nađemo bolju hemiju u napadu, bolji protok... Kada je tako, onda svi možemo da pogodimo. Moramo da pronađemo bolji način da dijelimo lopte", rekao je Džekson.

Problem je povreda Ivanovića...

"On je igrač sa visokom košarkaškom inteligencijom, može da pogodi... Imamo svega nekoliko bekova, fali nam... Fali nam i Ilić, ne znam kakva je situacija sa njim, ali nadam se da će Ivanović biti spreman u najskorijem roku", naglasio je francuski bek.

Ovo je dio sezone u kome vremena za predah nema - Budućnost je sedam dana bila na putu, na Kanarska ostrva, pa u Zagreb, na kraju u Istanbul...

"Ja se osjećam dobro. Pripremio sam tijelo tokom pauze, navikao sam da igram dvije-tri utakmice sedmično... Kao tim smo možda malo umorni, ja lično nisam", naglasio je Džekson.

Bonus video: