Djurent izabrao Golden Stejt!

3 komentar(a)
Kevin Djurent, Foto: Twitter.com
Kevin Djurent, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 04.07.2016. 15:58h

Desetak dana trajala je neizvjesnost oko budućnosti Kevina Djurenta.

Nagađanjima je došao kraj, navijači Oklahome tuguju, čak su počeli i da pale dresove s brojem 35 - popularni KD je objavio da će karijeru nastaviti u Golden Stejtu!

Djurent je na kraju sezone postao slobodan agent, a prethodnih dana je imao razgovore sa San Antonijom, Golden Stejtom, Bostonom, Majamijem, LA Klipersima, Oklahomom...

Izbor je pao na "ratnike", šampione iz 2015. godine.

"Moj glavni zadatak pri donošenju odluke bio je da osiguram osnovu za potencijalni napredak. Isto tako sada sam u fazi života kada mi je jednako nužno i motiviše me da se razvijem kao osoba - selidba iz zone komfora u novi grad i zajednicu koja nudi najveće mogućnosti za moj doprinos i lični napredak. Imajući to na umu odlučio sam da se pridružim Golden stejtu”, napisao je u Djurent na sajtu "Plejers tribjun" i dodao:

"Boli me što sam mojim izborom mnoge razočarao, ali vjerujem da radim pravu stvar. Zauvijek ću cijeniti odnose unutar Oklahomine organizacije, prijatelje i saigrače, kao i sve navijače i članove zajednice", kaže Djurent.

Kako navodi novinar ESPN-a Mark Štajn, Djurent će za dvogodišnji ugovor u Ouklendu dobiti 54,3 miliona dolara i postaće najskuplji igrač Golden Stejta.

Djurent je u NBA stigao 2007. godine kao drugi pik na draftu (iza Grega Odena) i postao je član Sijetla, a godinu kasnije se franšiza iz "kišnog grada" prebacila u Oklahomu.

KD je za sve ove godine osvojio mnoge individualne nagrade, ali je izostao iskorak sa „gromovima”, jer je igrao samo jedno veliko finale, i to 2012. kada je bolji bio Majami.

Nije teško zaključiti da je Djurent odabrao Golden Stejt da bi dobio šansu da se ravnopravno bori za prsten.

Bonus video: