KSCG suspenduje Budućnost Voli?

“Mi moramo da zaštitimo interese reprezentacije. Danas ili sjutra u zvaničnom saopštenju oglasićemo se po tom pitanju”, kazao je za “Vijesti” generalni sekretar KSCG Petar Popović
7 komentar(a)
KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.07.2016. 16:39h

Košarkaški savez Crne Gore sjutra će najvjerovatnije suspendovati Budućnost Voli iz domaćih takmičenja.

Riječ je o odluci koja bi bila iznuđena, s obzirom na to da je FIBA prije dva dana zatražila od nacionalnih saveza da kazne klubove koji igraju u Evrokupu, ili će, u suprotnom, snositi posljedice - suspenziju nacionalnih selekcija.

KSCG ima rok do 4. jula da se izjasni na upozorenje Fibe.

“Mi moramo da zaštitimo interese reprezentacije. Danas ili sjutra u zvaničnom saopštenju oglasićemo se po tom pitanju”, kratko je kazao za “Vijesti” generalni sekretar KSCG Petar Popović.

Košarkaški savez Srbije danas suspendovao Partizan, a to će, po svemu sudeći, uraditi i hrvatski savez sa Cedevitom, te slovenački sa Olimpijom.

Košarkaški savez Crne Gore je na sjednici Izvršnog odbora 20. aprila zabranio svim klubovima učešće u Evrokupu. U saopštenju je tada navedeno da ako se bilo koji klub ogluši o ovu odluku biće suspendovan iz članstva u KSCG.

Nakon toga Budućnost Voli je ipak odlučila da učestvuje u Evrokupu i prijavila se za žrijeb, koji će biti održan 7. jula u Barseloni.

Pitanje je koliko, zapravo, suspenzija nacionalnog saveza pogađa Budućnost, jer domaće prvenstvo ne donosi nikakve privilegije, niti prohodnost u takmičenja pod okriljem Evrolige, koje žele da igraju najveći klubovi sa eks-Ju prostora, okupljeni u ABA ligi.

Bonus video: