NOVI AMERIKANAC U KOŠARKAŠKOJ REPREZENTACIJI

Tanjević: Nidam će igrati za Crnu Goru

Nidam će biti četvrti stranac u crnogorskom nacionalnom timu – prije njega, Tejlora Ročestija i Tajrisa Rajsa, dres Crne Gore nosio je Omar Kuk
8 komentar(a)
Derek Nidam, Foto: Phoenix-hagen.de
Derek Nidam, Foto: Phoenix-hagen.de
Ažurirano: 01.07.2016. 15:15h

Derek Nidam predvodiće crnogorsku košarkašku reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine, potvrdio je selektor Bogdan Tanjević.

Nidam ima 25 godina, plejmejker je italijanske Ređo Emilije, a u evropskoj karijeri igrao je za litvanski Šiauli, ukrajinski Himik i njemački Braunšvajg.

“Mi smo odradili što je do nas. Sada Ministarstvo unutrašnjih poslova treba da izda državljanstvo Nidamu. Razgovarao sam sa njegovim trenerom, a i Zvezdan Mitrović, koji je dugo godina radio u Ukrajini, takođe nam je dao korisne informacije. Riječ je o pravom profesionalcu, izuzetnom odbrambenom igraču, odličnom šuteru, koji, međutim, ne troši lopte uzalud. Mislim da se takav tip igrača uklapa dobro u moj sistem rada”, kazao je Tanjević za “Vijesti”.

Nidam, vjerovatno, neće imati konkurenciju dvojice zemljaka – Tajrisa Rajsa i Tejlora Ročestija, koji imaju probleme sa povredama.

“Moram da imam zdrave igrače, koji mogu da odrade kompletne pripreme i da na njih mogu stalno računati. Ne možemo da gubimo vrijeme. Mi, takođe, moramo da se pripremamo i za naredne godine, da spremamo igrače koji dolaze, a koji i sada konkurišu za seniorski nacionalni tim”, kazao je Tanjević.

Nidam će biti četvrti stranac u crnogorskom nacionalnom timu – prije njega, Ročestija i Rajsa, dres Crne Gore nosio je Omar Kuk.

Okupljanje reprezentacije zakazano je 20. jul, a prvi meč u kvalifikacijama “crveni” će odigrati 31. avgusta protiv Slovačke.

Preporučujemo za Vas