Spektakl u Baru - Mornar ruši Zvezdu?

Barani večeras (19 časova) u “Topolici” žele da iznenade lidera i naprave ključni korak ka opstanku u ABA ligi
505 pregleda 1 komentar(a)
Londing Sane na prvom meču dva tima u Beogradu
Londing Sane na prvom meču dva tima u Beogradu

Mornar je blizu da izbori opstanak u ABA ligi, ima dvije pobjede više od slovenačkih timova Olimpije i Krke, koje su na začelju tabele.

Crvena zvezda, večerašnji rival Barana, praktično je osiguralao prvu startnu poziciju za plej-of (nedostaje još pobjeda u posljednja četiri kola), pa bi Mornar u “Topolici” (19 časova) mogao da ima veći motiv, iako je jasno da uloga favorita pripada gostima...

"Dosadašnjim igrama Crvena zvezda je pokazala da je apsolutno zasluženo praktično već obezbijedila prvu startnu poziciju za plej-of. Ove sezone je dominantna u ABA ligi. Naš subotnji duel zavisi od njihove igre. Ukoliko budu daleko od svog nivoa, a mi pružimo maksimum, imali bismo čemu da se nadamo i šansu da napravimo iznenađenje. Sve ostalo je u njihovim rukama", kaže trener Mornara Mihailo Pavićević.

U minule tri sezone, Mornar i Crvena zvezda sastali su se osam puta. Sedam puta slavili su Beograđani, a samo jednom Mornar, i to 25. marta prošle godine, u drugom meču polufinala plej-ofa ABA lige, kada su Barani su slavili pred svojim navijačima (88:84), i primorali “crveno-bijele” na majstoricu u Beogradu.

"Drago mi je što ćemo barskoj publici prirediti još jedan spektakl. Mogu samo da obećam da ćemo dati sve od sebe da ne razočaramo naše navijače, a izlišno je govoriti o tome ko je favorit, tabela sve govori - ističe Vukota Pavić.

Crvena zvezda je ubjedljivo dobila prvi duel u ovoj sezoni, u Beogradu, sa 104:71.

"Nakon poraza od Budućnosti, imali smo nekoliko dana da se pripremimo za Zvezdu, koja, stvarno, igra odlično ove sezone. Konstantni su u ABA ligi, pružaju dobre partije, i sigurno je da nas očekuje teška i zahtjevna utakmica. Ako mislimo da ugrabimo neku šansu, moramo da budemo koncentrisaniji svih 40 minuta, to je neophodne protiv ekipe kakva je Zvezda. U svim segmentima igre moramo da budemo na najvišem nivou, i jedino tako možemo da tražimo neku šansu. Nadam se punoj dvorani, da će ambijent biti lijep za igru, i da će utakmica biti dobra", rekao je plej Barana Nikola Rebić, bivši igrač Crvene zvezde.

Protiv Zvezde će u dresu Morara debitovati novo pojačanje, američki plej Dešon Najt.

"Najt je solidan igrač. Na nekoliko zajedničkih treninga koje smo imali pokazalo se da će nam valjati u završnici sezone. U svakom slučaju, imaćemo jednog dobrog igrača više u rotaciji", zaključio je Pavićević.

Kako je saopšteno iz barskog kluba, cijena ulaznice za večerašnji duel je 10 eura.

Tomić: Čvrsto i bez padova protiv motivisanog domaćina

Trener Crvene zvezde Milan Tomić kaže da njegova ekipa oprezno i čvrsto treba da odigra utakmicu protiv Mornara.

"Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja je rastrčana, igra veoma brzo i uz mnogo šuteva za tri poena. Igraju veoma dobro kod kuće, namučili su na svom parketu sve timove koji se bore za vrh, pobjeđivali ih ili gubili u vrlo neizvjesnim završnicama. Još nisu matematički obezbijedili mirnu poziciju na tabeli, što znači da će odigrati veoma motivisano. Zbog toga moramo da odgovorimo čvrstom igrom bez padova i praznih minuta", rekao je Tomić.

Tomić je rekao da će ekipa ponovo biti bez Branka Lazića, da su Filip Čović i Marko Kešelj bili bolesni, a da Stratos Perperoglu ima problema sa leđima.

Bonus video: