Repeša: Trebaće nam puno više koncentracije nego u prethodnom meču protiv Himkija

Sjutrašnja utakmica u dvorani "Aleksandar Nikolić" počeće u 19 sati.
1051 pregleda 0 komentar(a)
Jasmin Repeša
Jasmin Repeša

Počinje završni rasplet u ABA ligi, nakon sjutrašnjeg meča u Beogradu između Partizana i Budućnost Volija, derbija 19. kola, mnoge će stvari biti jasnije.

Pobjeda bi Podgoričane ostavila u borbi za 2. mjesto sa Cedevitom, a ukoliko bi izgubili pet ili više koševa razlike, "plavi" si pali na 4. poziciju (pretekao bi ih upravo Partizan), na samo tri kola prije kraja regularnog toka sezone.

Podgorički tim u dosadašnjem dijelu regionalnog takmičenja ostvario je 13 pobjeda i ima jednu više od rivala.

"Igramo protiv jedne ekipe koja je u dobrom stanju. Igraćemo u jednoj atmosferi koja će biti naglašeno domaćinska i to poslije poraza koji nismo željeli. Trebaće nam puno više koncentracije nego u prethodnom meču protiv Himkija. Trebaće nam dobra utakmica, moramo dati sve od sebe kako bi smo dobili u ovoj utakmici", kaže trener Budućnosti Jasmin Repeša.

Budućnost je prvi meč protiv Partizana, u "Morači", dobila 75:71, i to nekoliko dana nakon prve pobjede u Evroligi, protiv Baskonije. Duel sa Partizanom dolazi nakon što je šampion ABA lige upisao dva uzastopna poraza u Evroligi, od CSKA u Moskvi i Himkija u "Morači".

Vjerujem da nas očekuje izuzetno zanimljiva utakmica u Beogradu protiv direktnog rivala za što bolju poziciju na tabeli prije početka plej-ofa. Utakmica je bitna i za jednu i za drugu ekipu tako da očekujem dobar takmičarski meč. Moramo popraviti pojedine stvari iz prethodnog meča jer igramo protiv ekipe koja je u dobroj formi u ABA Ligi", ističe centar "plavih" Gora Bitadze.

Budućnost je ove sezone protiv Partizana slavila ji u polufinalu ABA Superkupa u Laktašima, poslije produžetka, sa 90:87.

Partizan vodi 18-10 u pobjedama u ABA ligi, 10-3 u Beogradu. Budućnost je, međutim, dobila pet od posljednjih šest međusobnih duela...

Sjutrašnja utakmica u dvorani "Aleksandar Nikolić" počeće u 19 sati.

Bonus video: