NBA DRAFT

Ben Simons prvi pik, Mega prva u istoriji koja je drugi put imala trojicu izabranih igrača

1 komentar(a)
Ben Simons, Foto: Reuters
Ben Simons, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.05.2019. 13:04h

Prvi pik na noćašnjem draftu NBA lige u Bruklinu bio je košarkaš Univerziteta LSU Australijanac Ben Simons, koga je izabrala Filadelfija. On je prosječno postizao 19,2 poena, imao 11,8 skokova i 4,8 asistencija.

"Osjećam se sjajno. Noge su mi se tresle kada sam bio na sceni", rekao je Simons. 

Posljednji put prvi pik na draftu Univerziteta LSU bio je Šekil O'Nil.

Na ovogodišnjem draftu izabrano je rekordnih 14 stranih igrača u prvoj rundi.

Grka Jorgosa Papajanisa Finiks je izabrao kao 13. pika, ali je on proslijeđen u Sakramento, dok su se na draftu našla i dvojica hrvatskih igrača, Dragan Bender je četvrti pik Finiksa, a Ante Žižić 23. pik Bostona.

Za drugog pika izabran je košarkaš Djuka Brendon Ingram, koga su izabrali Los Anđeles Lejkersi.

"Biću ono što jesam. Uradiću sve što trener bude tražio od mene i sve što bude bilo potrebno", rekao je Ingram.

Košarkaš Kalifornije Džejlen Braun je treći pik na draftu a izabrao ga je Boston, dok je peti pik junior Providensa Kris Dan, koga je uzela Minesota.

Srpski klub Mega Leks postao je prvi klub u istoriji NBA lige koji je drugi put na draftu imao trojicu izabranih igrača.

Francuz Timote Luvavu izabran je za 24. pika od Filadelfije, dok su hrvatskog igrača Ivicu Zubca kao 32. pika izabrali Los Anđeles Lejkersi. Najzda, Rade Zagorac je izabran u drugoj rundi kao 35. pik Bostona, ali će biti proslijeđen u Memfis.

Prvi put Mega je 2014. godine imala trojicu igrača, Nikolu Jokića, koji je bio 41. pik, Vasilija Micića na 52. mestu i Nemanju Dangubića kao 54. pika.

Preporučujemo za Vas