Đorđević: Zatečen sam odlukom Marjanovića da ne igra

3 komentar(a)
Aleksandar Đorđević, Foto: Reuters
Aleksandar Đorđević, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.06.2016. 13:43h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je iznenađen odlukama da Boban Marjanović i Nikola Milutinov ne igraju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Riju.

Marjanović je otkazao nastup na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Riju poslije isteka ugovora sa San Antonijom, a na isti potez odlučio se i centar Olimpijakosa.

Naknadne pozive dobili su Stefan Birčević i Vladimir Štimac.

"Objavili smo prvobitni spisak od 24, a poslije toga od 16 igrača, gdje nismo imali indicije da će Milutinov i Marjanović odustati. Tražio da dođu na sastanak, Milutinov je došao, ali Marjanović nije. Prije 20 dana je bio spreman, a nije se pojavio na razgovoru. Zatečen sam, iznenađen i nemam nikakav komentar", rekao Đorđević na konferenciji za medije.

Sa reprezentacijom neće biti ni košarkaša Minesote Nemanje Bjelice zbog povrede.

"Sa Bjelicom sam se čuo prije tri dana. Problem se javio prije dvije nedjelje kada je tokom svog programa osjetio problem u stopalu i odmah je obavijestio nas u Savezu. On je bolje, na terapiji je i trenira, itekako je važan za tim i našu igru. Mislim da neće igrati kvalifikacioni turnir. Ukoliko izborimo prolaz na OI želimo da Bjelica bude 100 odsto spreman".

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre održaće se od 4. do 9. jula u Kombank areni.

Bonus video: