Nije gotovo: Džejms i Irving vratili seriju u Klivlend!

Kavalirse su do pobjede 112:97 predvodili Lebron Džejms sa 41 poenom, 16 skokova i sedam asistencija, i Kajri Irving s takođe 41 poenom. Klivlend smanjio na 3:2, serija se vraća na istok
51 pregleda 0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.06.2016. 07:37h

Najbolja parija jednog tandema u istoriji finala NBA lige spriječila je Golden Stejt da odbrani šampionski prsten na svom terenu i vratila seriju u Klivlend!

Fantastični Lebron Džejms i Kajri Irivng postigli su ukupno 82 poena - tačno po 41 - što je učinak koji još nije viđen u finalima kada su u pitanju dvojica košarkaša jedne ekipe. "Orakl arena" je bila spremna za šampionsku žurku, ali su Kavsi odložili promociju - slavili su u gostima sa 112:97, smanjili u seriji na 3:2 i zadržali nadu da mogu da naprave čudo.

Naredni meč igra se u noći između četvrtka i petka u Klivlendu, dok će Golden Stejt biti domaćin eventualne majstorice.

"Radujemo se što smo produžili seriju. To je jedino što smo i htjeli. Dobili smo još jedan dan da preživimo. Večeras počinjemo pripreme, sjutra ćjemo se spremati i bićemo spremni kad god da počne šesta utakmica", rekao je Džejms, koji je uz 41 poen upisao čak 16 skokova, te još sedam asistencija.

I sve to uz savlve zvižduka publike u Ouklendu, koja je negodovala svaki put kada je Džejms imao kontakt sa loptom. Zvijezda Klivlenda kritikovana je sa svih strana poslije koškanja sa Grinom u četvrtoj utakmici i obostrane lične greške. Grinu je to bio četvrti nesportski faul u plej-ofu, zbog čega je propuštio sinoćnju utakmicu.

Publika je zviždala i na kraju meča, kada su Kavsi izlazili sa terena.

Grin čak nije imao pravo ni da uđe u halu, tako da je meč gledao na obližnjem stadionu Koloseum, u društvu generalnog menadžera Golden Stejta Boba Majersa.

Ovo je Kariju i društvu bio tek četvrti poraz u na svom terenu ove sezone, a ekipa je još jednom propustila priliku da slavi titulu kod kuće, pošto je obje svoje prethodne titule, 1975. i prošle godine, osvojila u gostima.

Najefikasniji u Golden Stejtu bio je Klej Tompson sa 37 poena, dok je Stefen Kari dodao 25, uz sedam skokova, četiri asistencije i dvije blokade. "Braća spleš" su, međutim, promašivala šuteve u završnici meča, a tim nije uspijevao da "zatvori" reket, tako da je Klivlend postigao 46 poena iz reketa.

Meč je poluvremenu bio neriješen - 61:61, ali su Voriorsi promašili 14 od prvih 20 šuteva u drugom poluvremenu, a iz igre u trećoj četvrtini šutirali su ukupno 7/24. Klivlend je tada povećao vođstvo pošto je manje griješio na oba kraja terena.

"Nismo bili dobri u odbrani. Naravno, znali smo da smo bez Grina, tako da nema potrebe sada da kukamo oko toga. Morali smo da igramo bolje, ali nismo", rekao je trener Stiv Ker.

Prije početka utakmice održan je minut ćutnje u počast žrtvama masovnog ubistva u Orlandu. Nekadašnja zvijezda Orlando Medžika Grent Hil ponudio je u ime NBA podršku žrtvama tog zločina.

Bonus video: