"Brejk" Voriorsa u Ohaju za 3:1 u seriji

0 komentar(a)
Stef Kari, Foto: Beta/AP
Stef Kari, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.06.2016. 07:36h

Iako je bilo na pragu eliminacije u finalu Zapadne konferencije od Oklahome (Tanderi su vodili 3:1 i imali 5. meč na svom parketu), Golden Stejt je stigao na korak od odbrane titule u NBA ligi - Voriorsi su u gostima savladali Klivlend sa 108:97, i brejkom stigli do vođstva od 3:1 u seriji.

Šampion je do pobjede došao nakon odlične četvrte dionice u kojoj Kavsi nisu uspjeli da postignu koš gotovo šest minuta, a sa druge strane serijom trojki Stefona Karija i Kleja Tompsona, Voriorsi su stigli do “brejka”.

Goste je do pobjede predvodio MVP lige Stefon Kari koji je meč završio sa 38 poena (sedam trojki), šest asistencija i pet skokova, Klej Tompson je dodao 25 koševa, a Harison Barns 14 poena i osam uhvaćenih lopti. Drejmondu Grinu je falio poen za dabl-dabl, jer je imao 12 skokova, najviše u svojoj ekipi.

"Odgovorili smo na izazov. Vratili smo se onome što predstavljamo kao tim", rekao je Kari poslije meča.

"To je Stef Kari pokazao je zašto je MVP lige", komentarisao je trener Golden Stejta Stev Ker.

"Ratnici" su na ovom meču oborili rekord po broju ubačenih trojki u finalnoj seriji. Bili su precizni 17 puta, dok je San Antonio 2013. godine dao jednu manje. Kari je dao sedam, a Tompson i Barns po četiri. Golden Stejt je na ovom meču imao više pogođenih šuteva za tri nego za dva (17-16).

"Trojke su počele da ulaze u koš. Prije ili kasnije je to moralo da se desi, ne možete da zaustavite ovakve igrače uvijek", jasan je Stiv Ker.

Kod Klivlenda, najefikasniji je bio Kajri Irving sa 34 poena (upisao je i po četriri skoka i asistencije), Lebron Džejms je bio nadomak tripl-dabla sa 25 poena, 13 skokova i devet astistencija, dok je Kevin Lav upisao 11.

Kralj je bio nervozan u samom finišu utakmice, a uspio je da se “zakači“ sa protivničkim igračima.

“Drejmond Grin je rekao nešto sa čim se nisam složio. Nije mi problem što se takmičimo jedni protiv drugih, ali ljudi umiju da pretjeraju sa nekim stvarima. Ali, ja sam ponosan porodičan čovjek, imam troje djece i jednostavno neke stvari ne mogu da prećutim. To je sve“, objasnio je najbolji igrač Klivlenda.

Naredni duel i prva “meč lopta” za Voriorse je u noći između ponedjeljka i utorka, kada će u svojoj "Orakl areni" ugostiti Klivlend. Golden Stejt ove sezone kod kuće ima skor 50-3, a prva dva duela sa Kavsima u finalu je dobio sa ukupno 48 poena razlike.

Ukoliko odbrani titulu, Golden stejt će postati tek sedma franšiza u istoriji NBA lige kojoj je to pošlo za rukom.

Bonus video: