Klivlend slavio kod kuće i smanjio na 2:1

0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.06.2016. 06:35h

Klivlend se vratio u život, slavio je kod kuće protiv Golden Stejta ubjedljivo sa 120:90, u trećoj utakmici finala plej-ofa i smanjio vođstvo Voriorsa na 2:1 u pobjedama.

Trijumf Kavalirsima je donijela prva petorka - Lebron Džejms je ubacio 32 koša, uz 11 skokova i šest asistencija, Kajri Irving je dodao 30 koševa i osam asistencija, Džej Ar Smit je upisao 20 poena, od čega pet trojki, dok je pod koševima sjajan bio Tristan Tompson sa 14 koševa i 13 skokova.

Klivlend je i bez povrijeđenog Kevina Lava odigrao odličnu partiju, u oba smjera, i tako nastavio dominaciju na domaćem parketu, koja traje od početka plej-ofa.

Igrači domaćina slažu se da velike zasluge za pobjedu ima trener Tajron Lu, koji je u prvu postavu uvrstio veterana Ričarda Džefersona (devet koševa i osam skokova), a Lebrona postavio na "četvorku", kako bi s nižom postavom parirao rastrčanim "ratnicima".

Lebron Džejms je stigao do 82. utakmice u plej-ofu u kojoj je zabio barem 30 koševa, po čemu su ispred njega tek Kobi Brajant (88) i Majkl Džordan (109).

"Napokon smo se vratili našoj igri. Bilo je veoma dobro izadanje, prava timska pobjeda", rekao je Lebron Džejms.

Sa druge strane, kod Golden Stejta su takođe četiri igrača imala dvocifren učinak, ali niko sa 20 ili više koševa.

Najefikasniji je bio Stef Kari sa 19 poena, ali bilo je to daleko od njegovih mogućnosti, prije svega u prvom dijelu, kada je pogodio tek dva koša, dok je ukupno šutirao tek 13-6.

Golden Stejt je do ove utakmice imao sedam uzastopnih pobjeda nad Kavsima, uključujući prve dvije u finalu...

"Bili smo isuviše mekani. Kada je takva igra u ovom stadijumu sezone, onda te protivnik rasturi na terenu", kazao je trener Golden Stejta Stiv Ker.

Na pitanje kako je ekipa poslije dva meča u kojima je trijufmovala ubjedljivo uspjela da zabilježi poraz od 30 poena, Ker je rekao "to je NBA".

"Tako je, kako je. Greg Popovič (trener San Antonija) mi je često govorio da i drugi momci zarađuju milione da igraju ovu igru", rekao je on.

Naredni meč dva tima igraju u noći između petka i subote, a domaćin je ponovo Klivlend.

Bonus video: