Partizan produžio seriju, pobijedio Zvezdu kao gost

113 pregleda 7 komentar(a)
Zvezda - Partizan, Novica Veličković, Foto: Beta
Zvezda - Partizan, Novica Veličković, Foto: Beta
Ažurirano: 07.06.2016. 21:45h

Košarkaši Partizana produžili su finalnu seriju plej-ofa Super lige Srbije, pošto su večeras kao gosti pobijedili Crvenu zvezdu sa 75:72 (5:13, 22:16, 26:18, 22:25) i tako smanjili na 2:1 u pobjedama.

Sljedeći meč igra se u četvrtak, a titulu prvaka Srbije osvojiće ekipa koja prva dođe do tri pobjede. Zvezda brani trofej.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Novica Veličković i Kevin Džons sa po 13 poena, dok su Darel Vilijams i Edo Murić postigli po 12.

„Iskreno, zadovoljniji sam, naravno, nego poslije prve dvije utakmice. Nekako mi se čini da Zvezda izvlači dosta toga dobrog iz nas. Odigramo zrelije u momentima, a ponekad budemo ono što stvarno jesmo. Generalno, moram da budem zadovoljan pobjedom. Imamo još rezervi. Moćemo da igramo pametnije. Kraj mi se nije svidio, malo smo zapaničili. Što je normalno, ne znam šta su očekivali moji igrači. Dobro se završilo. Mi smo domaćini za dva dana, mijenja se težište u podršci. Napunili su "Pionir", nadam se da će i naši navijači nas da izbodre za dva dana“, rekao je trener Partizana Aleksandar Džikić.

Maik Cirbes završio je utakmicu sa 19 poena i 11 skokova za Zvezdu. Marko Simonović postigao je 13, a Tarens Kinzi 10 poena.

"Čestitam Partizanu na pobijedi. Bili su bolji večeras od nas i zasluženo su nas pobijedili. Čekali smo neku šansu na kraju, ali su nas zasluženo savladali. Kreira se ambijent da je Partizan mnogo slabiji od nas, a znam dobro da nije tako. Najavljivao sam poslije prvog i poslije drugog meča da razlika u kvalitetu nije tolika. Ne zbog toga da bih radio nešto što se saopštava, nego zato što sam siguran da je to tako i znam da je to tako. Imaju iskustva i kvalitet i dugačak roster i uslova da igraju protiv nas", kazao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Grobari gađali Delije bakljom i stolicama

Uoči košarkaškog večitog derbija dogodio se incident, nakon što su navijači Partizana bakljom i stolicama gađali pristalice Crvene zvezde u hali "Aleksandar Nikolić".

Kako je javio izvještač Tanjuga sa lica mjesta, pripadnici Žandarmerije spriječili su veće nerede i napravili tampon zonu kod D sektora, gdje su smješteni navijači Partizana.

Bonus video: