Kraj kratkotrajne sage: Noris Kol u Budućnosti

Nakon Goge Bitadzea i Džejmsa Bela, u Budućnost Voli stigao i dvostruki NBA šampion
5253 pregleda 6 komentar(a)
Noris Kol
Noris Kol
Ažurirano: 21.12.2018. 20:06h

Dilema više nema - Noris Kol je novi plejmejker Budućnost Volija.

Informaciju koju su u četvrtak najavili gotovo svi košarkaški portali u Evropi, kao i brojni ugledni mediji, večeras je potvrdio i klub iz Njegoševog parka na svom sajtu.

Kol je dvostruki NBA šampion sa Majamijem 2012. i 2013. godine, kada je minutažu na poziciji plejmejkera dijelio sa Mariom Čalmersom i igrao sa košarkaškim velikanima Lebronom Džejmsom, Dvejnom Vejdom, Rejom Alenom, Krisom Bošom...

Kol je nakon šest i po sezona u NBA prošlog ljeta stigao u Makabi, a ovu takmičarsku godinu je počeo u italijanskom Avelinu.

Imao je odličan učinak u Seriji A i FIBA ligi šampiona (prosjek u oba takmičenja preko 16 poena i šest asistencija), ali je zbog tužbe šestorice bivših košarkaša račun tog kluba blokiran, pa su svi igrači dobili priliku da odu.

Budućnost je to iskoristila i dovela organizatora igre koji garantuje odlične rezultate. Naravno, glavni cilj je odbrana titule u ABA ligi, što postaje realnost, jer su Podgoričani juče završili i transfere 19-godišnjeg čuda od djeteta iz Gruzije, Goge Bitadzea, te Džejmsa Bela, jednog od najboljih igrača Cedevite.

Bonus video: