Dubljević: Cilj je povratak u A diviziju

“Ovo je jedna od najtalentovanijih generacija u ovom uzrastu. Cilj je plasman u A diviziju, smatram da, apsolutno imamo kvalitet da dođemo do tog cilja”, kazao je Dubljević
69 pregleda 2 komentar(a)
Mlada košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Mlada košarkaška reprezentacija, Foto: KSCG
Ažurirano: 06.06.2016. 12:39h

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za šampionat B divizije, koji se od 15. do 24. jula igra u Grčkoj.

Selektor Dušan Dubljević je pozvao najbolje što Crna Gora može da ponudi u ovom uzrastu, Ognjena Čarapića, Aleksu Ilića, Vasilija Baćovića, Zorana Nikolića, Petra Popovića...

Ambicije su najveće moguće, plasman u viši rang.

“Ovo je jedna od najtalentovanijih generacija u ovom uzrastu. Cilj je plasman u A diviziju, smatram da, apsolutno imamo kvalitet da dođemo do tog cilja”, kazao je Dubljević.

Do početka šampionata “crveni” će se pripremati u staroj bazi u Tivtu, potom slijedi, turnir u Dubrovniku te kontrolni mečevi sa Bosnom i Hercegovinom.

“Biće to jake provjere, koje će nam dati smjernice za dobar rad. Nakon tih mečeva vidjećemo na koje igrače možemo računamo na šampionatu u Grčkoj. Ove pripreme poslužiće momcima koji nisu previše igrali u svojim klubovima, da se ozbiljno nametnu selekciji i svojim klubovima naredne sezone ”, ističe Dubljević.

Početak priprema opravdano će propustiti Ognjen Čarapić, Zoran Nikolić i Petar Popović.

Dubljević je kazao da Čarapić ima ponudu da ovog ljeta pomogne juniorskoj i mladoj selekciji, ako se on složi sa tim.

U Grčkoj rivali “crvenima” u A grupi biće Gruzija, Makedonija, Portugal i Jermenija. Prve dvije selekcije idu u četvrtfinale, dok će prve tri ekipe izboriti plasman u A diviziju.

“Siguran sam da nas očekuje težak posao. Sve su to kvalitetne selekcije, koje takođe imaju ambicije da se vrate u viši rang. Međutim, imamo sasvim dovoljno vremena da se spremimo i nadam se najboljem” kazao je Aleksa Ilić.

SPISAK MLADE REPREZENTACIJE ZA PRIPREME U TIVTU

Plejmejkeri: Ognjen Čarapić, Miloš Krivokapić i Nikola Vukčević

Bekovi: Petar Popović, Filip Bakić, Danijel Kalezić, Filip Ljujić i Marko Anđelić

Krilo: Aleksa Ilić

Krlini/centri: Mihailo Radunović, Emir Hadžibegović, Zdravko Bošković

Centri: Vaslije Baćović, Zoran Nikolić, Miloš Vujović i Vasilije Knežević

Bonus video: