Golden Stejt se igrao sa Klivlendom

Golden Stejt je rano jutros razbio najbolji tim Istoka i više nego ubjedljivim trijumfom (110:77) najavio da će titula ostati u Kaliforniji
0 komentar(a)
Drejmond Grin, Foto: Reuters
Drejmond Grin, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.06.2016. 05:52h

Prie 10 dana su djelovali izgubljeno, činilo se da će se sezona za pamćenje pretvoriti u košmar.

Situacija se potpuno promijenila, Golden Stejt nezadrživo hita ka tituli - tim koji je sa 73 pobjede i svega devet poraza postavio rekord NBA u velikom finalu vodi 2:0 protiv Klivlenda.

„Ratnici“ su, kao što je poznato, u finalu Zapada gubili 3:1 od Oklahome, ali su pronašli pravu formu kada je bilo najpotrebnije, a Kavalirsi, bar zasada, mogu samo da posmatraju rapsodiju šampiona.

Golden Stejt je rano jutros razbio najbolji tim Istoka i više nego ubjedljivim trijumfom (110:77) najavio da će titula ostati u Kaliforniji.

„Odigrali smo odličnu prvu četvrtinu, ali su oni sve teže stvari odradili na pravi način. Bili su čvršći i agresivniji od nas“, istakao je trener Klivlenda Tajron Lu.

Stef Kari (18 poena) i Klej Tompson (17) opet nisu bili na nivou na kojem mogu da budu, ali je odbrana Klivlenda bila previše fokusirana na njih.

Rupe koje su se stvorile je najbolje koristio Drejmond Grin i sa 28 koševa (trojke 8-5) bio najzaslužniji za ubjedljiv trijumf.

„Zbog načina na koji je Klivlend igrao odbranu protiv naših bekova, Drejmond je bio otvoren cijele večeri. On je dobar šuter za tri poena i volim kad uđe u pravi ritam“, likovao je trener „ratnika“ Stiv Ker.

Klivlend ponovo nije imao rješenja za sjajnu odbranu rivala, jer je iz igre šutirao 36 odsto, a iza linije 7,24 metra svega 22%.

Lebron Džejms je bio najbolji sa 19 pogodaka, devet asistencija i osam skokova, ali je imao i sedam izgubljenih lopti.

„Uveo sam sebe u mnogo problema. Previše sam gubio loptu, a nakon prvog meča sam rekao da to ne smije da nam se dešava ako želimo da pobijedimo ovako veliki tim“, bio je jasan Kralj.

Treća utakmica velikog finala igra se u Ohaju u noći između srijede i četvrtka u 3 sata po našem vremenu.

Bonus video: