Nova misija Sava Vučevića

145 pregleda 1 komentar(a)
Savo Vučević, Foto: Filip Roganović
Savo Vučević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 05.06.2016. 07:32h

Još jedan „specijalni” zadatak dobio je crnogorski košarkaški trener Savo Vučević - naredne sezone probaće da uradi ono što ove nijesu uspjela dvojica njegovih prethodnika, da Burg-on -Bres uvede u elitnu diviziju Francuske!

Vučević je dogovorio saradnju sa ekipom koja je u proteklom periodu oscilirala između Prve A i Prve B lige Francuske, ali ove sezone nije uspjela da se ekspresno vrati u najjači rang. Zato je taj zadatak dobio Vučević.

"Meni takvi zadaci stalno dopadaju", kaže Vučević za „Vijesti”. "Meni tako nešto i odgovara, a izgleda da i ne može drugačije".

Burg je za ovogodišnji plej-of doveo novog trenera, Gregora Benjoa, ali on nije uspio da ekipu uvede u elitu. Benjo je, uz Vučevića, bio kandidat da tim vodi i naredne sezone, ali izbor je pao na našeg stručnjaka.

"Zadovoljan sam, u pitanju je mnogo lijep projekat. Ekipa je stalno bila između A i B lige, s tim da do skoro nije imala uslove da igra zapaženiju ulogu u eliti. Međutim, prije godinu i po je napravljena nova dvorana od oko 4.000 mjesta, sa pomoćnom salom koja je ekipi stalno na raspolaganju, i svim pratećim sadržajima. Mislim da je to sada najkvalitetniji klub u B ligi, a vjerovatno kvalitetniji i od puno ekipa iz A divizije. Imaju solidan budžet, i zbog svega toga šteta je da klub nije član elitnog ranga. Ali, nadam se da će se to ostvariti već iduće godine", ističe Vučević.

Naš stručnjak dogovorio je trogodišnju saradnju, ali uz obavezu da se klub ekspresno vrati u najkvalitetniji rang.

"Dogovorili smo se na godinu plus dvije, naravno, uslov je da odmah uđemo u elitu".

Vučević je već 28 godina van Crne Gore. Osim četiri godine na klupi slavnog belgijskog kluba Šarlroa, karijeru je s velikim uspjehom gradio u Francuskoj. Trenirao je slavne francuske klubove, poput Šolea i Antiba, imao i sjajne trenerske i životne priče u Bondiju i San Kventinu, do prošle sezone bio na klupi Monaka...

Savo je, dakle, ponovo na velikoj košarkaškoj pozornici, pa nije loše podsjetiti se njegove izjave koju je dao prije pola godine za novogodišnji broj „Vijesti”:

"Nikada se nisam plašio da ću ostati bez posla i uvijek sam se vodio time da je od samog rezultata sa nekim klubom mnogo važnije šta čovjek ostavi iza sebe. A ja sa ponosom mogu da pogledam unazad".

Bonus video: