Itudis produžio ugovor sa CSKA

"Još smo gladni i žedni uspjeha, želimo da odbranimo sve titule", rekao je Itudis za klupski sajt.
0 komentar(a)
Dimitris Itudis, Foto: Trendbasket.net
Dimitris Itudis, Foto: Trendbasket.net
Ažurirano: 03.06.2016. 10:13h

Tim koji dobije se ne mijenja, ponajmanje trener - Dimitris Itudis produžio je ugovor sa CSKA Moskvom do 2019. godine, objavio je danas prvak Evrope.

"Veoma sam srećan što nastavljamo saradnju i što ćemo raditi zajedno još tri sezone. Još smo gladni i žedni uspjeha, želimo da odbranimo sve titule. Ponosan sam na klub u kojem radim, na ljude sa kojima radim. Želim svima da se zahvalim i čestitam na uspjesima koje smo zajedno postigli. Naravno, zahvaljujem se vlasnicima kluba i sponzorima koji su nam pomogli da sve to ostvarimo, (nekadašnjem ministru odbrane) Sergeju Ivanovu koji podržava košarku i CSKA sve ove godine", rekao je Itudis za sajt kluba.

Itudis je u Mosvku došao u ljeto 2014. godine. U obje sezone, koliko je na klupi, moskovski tim je stizao do fajnal-fora Evrolige, s tim da je ove godine i osvojio trofej. Osvojio je i titulu u VTB ligi.

Grčki stručnjak od tada je zabilježio fantastičan skor od 88,9 odsto uspješnosti jer je ostvario 120 pobjeda iz 135 utakmica.

"Kada smo prije dvije godine pozvali Itudisa u CSKA nismo imali nikakve sumnje u njegov kvalitet. Itudis je prošao odličnu školu, imao je veliko iskustvo, a sada je u CSKA dobio potvrdu svega toga osvajanjem titule u Evroligi. Nekoliko puta mi je postavljano pitanje da li će rezultat na fajnal-foru u Berlinu biti odlučujući tokom razgovora o novom ugovoru. Da, osvajanje titule je bio značajan faktor, ali mi smo Itudisu našu ponudu dali pred finalnu utakmicu", rekao je Vatutin.

"Tim igra spektakularnu košarku pod Itudisom, igrači vole da su na terenu, savršeno razumiju ciljeve koje je postavio stručni štab i rade zajedno na postavljanju tih ciljeva", dodao je on.

Dugo godina radio je kao pomoćnik Željku Obradoviću u Panatinaikosa, a samostalno je vodio PAOK i Banvit.

Bonus video: