Klupa Voriorsa donijela vođstvo Golden Stejtu u finalu

58 pregleda 0 komentar(a)
Stef Kari, Foto: Reuters
Stef Kari, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.06.2016. 07:44h

Ni Stef Kari, niti Klej Tompson, obojica su imali očajno šutersko veče, a zajedno su ubacili tek 20 poena (Kari 11, Tompson devet) - pobjedu Golden Stejtu protiv Klivlenda (104:89) i vođstvo od 1:0 u finalu plej-ofa NBA lige donijeli su rezervisti "ratnika".

Voriorse je do prve pobjede na putu ka odbrani titule vodio Šon Livingston sa 20 poena, što je njegov najbolji učinak do sada u plej-ofu, Drejmond Grin je ubacio 16 poena (uz 11 skokova, sedam asistencija i četiri ukradene lopte), Harison Barns 13, a Andre Igudala 12 poena, sedam skokova i šest asistencija.

"Ovo je sjajan znak da možemo pobijediti u finalu i bez sjajnih partija njih dvojice. Ali ovo nije iznenađenje za nas. Znamo da imamo talentovanu klupu, dosta sjajnih igrača, takav je naš tim posljednjih godina", rekao je trener Golden stejta Stiv Ker poslije utakmice.

Na suprotnoj strani, Kajri Irving imao je 26 poena, a Lebron Džejms je bio na korak od tripl-dabl učinka sa 23 poena, 12 skokova i devet asistencija. Kevin Lav je meč završio sa 17 poena i 13 uhvaćenih lopti.

"Mislio sam da su moji momci odradili dobar posao i zaustavili Karija i Tompsona, ali je njihova klupa odigrala sjajno. Sada treba da shvatimo kako i njih da izbacimo iz igre", rekao je poslije meča trener Klivlenda Tajron Lu.

Klivlend je gubio cijelu utakmicu, osim jednog dijela treće četvrtine kada je na krilima Irvinga i Džejmsa poveo poen razlike. Ipak, krajem četvrtine je Džejms otišao na odmor, a domaća momčad velikom serijom osigurala vođstvo u finalnoj seriji.

Igrači sa klupe su Kavsa su ubacili samo 10 poena, dok su rezervisti Golden Stejta upisali čak 45 poena...

Takođe, Klivlend neuobičajeno mnogo griješio, izgubio je 18 lopti što je "ratnicima" donijelo 25 poena.

"U takvoj situaciji je veoma teško pobijediti, posebno u gostima, bez obzira šta neko uradi. Nije bitno kako čuvaš Karija i Kleja, niti Drejmonda", rekao je Lebron Džejms.

Druga utakmica igra se takođe u Ouklendu u noći između nedjelje i ponedjeljka, nakon čega se serija seli u Klivlend.

Bonus video: