I košarka i studije

Košarka mu jeste posao, i zadovoljstvo, ali ono što ga odvaja od većine internacionalaca je njegova akademska ambicija - privodi kraju magistarske studije ekonomije, a planira da ide i dalje, do doktorata
1150 pregleda 2 komentar(a)
Filip Patkovic, Foto: Debka.hu
Filip Patkovic, Foto: Debka.hu
Ažurirano: 01.06.2016. 19:05h

Crnogorski košarkaš Filip Patković karijeru od prošle sezone gradi u Mađarskoj, u Debrecinu.

Bio je lider tima, koji je nedavno propustio veliku šansu da se plasira u prvu ligu, ali i najbolji igrač B šampionata sa 21,7 poena , osam skokova i dvije asistencije u prosjeku.

“Odlično smo počeli sezonu, ali na kraju nismo imali dovoljno sreće i nažalost nismo uspjeli da ostvarimo cilj, a to je plasman u viši rang. Mislim da je na to uticala mala rotacija, jer smo zbog povreda ostali bez dva vrlo bitna igrača u reketu. U finalu plej-ofa smo imali tri napada za pobjedu, ali lopta jednostavno nije htjela u koš”, kaže 26-godišnji Patković, koji je košarkaške lekcije naučio u fabrici talenata - Džokeru.

Sjajan pojedinačni učinak zbog toga je stavljen u drugi plan.

“Svako priznanje prija. To je znak da ljudi cijene to što radiš. Imao sam dobru sezonu, ali bila bi mnogo bolje da smo uspjeli da uđemo u Prvu ligu”, ističe Patković, koji još nije odlučio šta da li će ostati u Debrecinu.

"Imam ponude iz prve mađarske lige, kao i iz Rumunije i Gruzije”, kaže Patković.

U donošenju odluke veliku ulogu imaće i njegovi planovi koji nisu vezani za sport kojim se bavi.

Košarka mu jeste posao, i zadovoljstvo, ali ono što ga odvaja od većine internacionalaca je njegova akademska ambicija - privodi kraju magistarske studije ekonomije, a planira da ide i dalje, do doktorata.

“Prioritet u narednom periodu mi je privedem magistarske studije kraju, započnem doktorske. Sem dobro organizovanog kluba, veoma mi je važno da u blizini imam prestižan fakultet na kome mogu da ispunim svoje ambicije vezane za školovanje” kaže Patković.

Bonus video: