Vukićević: Cilj plasman u A diviziju

258 pregleda 0 komentar(a)
Željko Vukićević, Foto: Luka Zeković
Željko Vukićević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.06.2016. 11:47h

Cilj mlade ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore na B prvenstvu Evrope u Podgorici je osvajanje jednog od prva tri mjesta i plasman u A diviziju, kazao je selektor Željko Vukićević.

Šampionat će biti odigran od 9. do 17. jula u Podgorici, a Crna Gora će igrati u grupi sa Slovenijom i Irskom.

Glavni grad Crne Gore i prošle godine ugostio je B šampionat Evrope za igračice do 20 godina,a crnogorske košarkašice nastup su završile na četvrtom mjestu.

"Cilj je da napadnemo prva tri mjesta i izborimo plasman u A diviziju. Tu nema odstupanja, ali će biti teško. Prvenstvo će biti mnogo teže nego prošle godine, po broju reprezentacija i po kvalitetu. Imena Mađarske Češke, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Bjelorusije, Litvanije, Izraela ukazuju na kvalitet prvenstva", kazao je Vukićević na konferenciji za medije.

On je naglasio da vjeruje u ekipu, navodeći da je selekcija koju će predvoditi kvalitetnija nego prošle godine.

"I ove godine imamo problema sa povredama. Raduje povratak Milene Bajić koja nam je mnogo nedostajala na prošlom prvenstvu. Tu su i Violeta Lazarević i Vanja Mudreša, uz Božicu Mujović i djevojke koje su prošle godine igrale na prvenstvu nadam se da možemo dovesti do A divizije", rekao je Vukićević.

"Dogovoreno je da 17. i 18. juna igramo sa BIH u Sarajevu ili Tuzli, a 1. jula igraćemo protiv njihove juniorske ekipe. Dan kasnije na programu je novi duel na Cetinju ili Podgorice. Planiran je još jedan duel sa Hrvatskom, uoči početka šampionata. Nadam se da ćemo dobro odraditi pripreme i dobro odraditi šampionat", kazao je Vukićević.

Povratnica u reprezentaciju, Milena Bajić, kazala je da predstoji naporan rad na Cetinju.

"Imamo kvalitet za A diviziju. Pethodnih godina sve smo radili u sistemu kako bi ove ostvarili plasman. Biće teško, ali mislim da su sve djevojke spremne i da jedva očekuju početak priprema", istakla je Bajić.

Vukićević za pripreme računa na 19 igračica.

Na spisku su: Božica Mujović, Vanja Mudreša, Milena Jakšić, Violeta Lazarević, Amra Bajrović, Dragana Radović, Milena Bajić, Milica Manojlović, Slađana Raković, Bojana Kovačević, Kristina Madžgalj, Mirjana Mandić, Nataša Radović, Sara Raičević, Klaudija Baćović, Andrea Glomazić, Dragana Živković, Marina Nikolić i Mirjana Popović.

Bonus video: