Ostaje li Budućnost bez još dva bisera?

Danilo Brnović i Igor Drobnjak još nisu potpisali novi stipendijski ugovor sa klubom - tačnije, zatražili su odlaganje tog čina, ali, kako trenutno stvari stoje, neizvjesno je da li će se vezati za matični klub do punoljetstva.
160 pregleda 3 komentar(a)
KK Budućnost mladi, Foto: Vijesti
KK Budućnost mladi, Foto: Vijesti
Ažurirano: 31.05.2016. 12:35h

Košarkaški klub Budućnost Voli mogao bi da ostane bez dvojice supertalentovanih košarkaša, predvodnika novog talasa, 15-godišnjeg Danila Brnovića i četiri mjeseca starijeg Igora Drobnjaka.

Brnović i Drobnjak još nisu potpisali novi stipendijski ugovor sa klubom - tačnije, zatražili su odlaganje tog čina, ali, kako trenutno stvari stoje, neizvjesno je da li će se vezati za matični klub do punoljetstva.

Danilo Brnović

Njih dvojica nalaze se na pripremama juniorske selekcije, a sa čelnicima kluba iz Njegoševog parka razgovaraće kada završe sa obavezama u reprezentaciji.

Direktor mlađih kategorija Dragan Ivanović kaže da će klub učiniti sve da dvojica talentovanih igrača ostanu u Budućnosti.

"U tome što smo im ponudili nema ništa sporno. Tu stoji da će do punoljetstva dobijati stipendiju. Riječ je, dakle, o stipendijskom ugovoru, koji je znak pažnje prema njima. Hoćemo da im stavimo do znanja da smo ozbiljno zainteresovani za njih i da su oni perspektiva kluba", kaže za „Vijesti” Ivanović.

Igor Drobnjak

Kako god se završi ova priča jasno je da mladi igrači, djeca Budućnosti, nisu sigurni da li je za njihovu košarkašku budućnost ostanak u Podgorici najbolje rješenje. Mnogo je primjera zbog kojih takav njihov stav ima pokriće - Ivanović, Nikolić, Radović, vjerovatno i Čarapić...

"Trebaće malo vremena da djeca steknu povjerenje u klub i da budu svjesni da ozbiljno računamo na njih", ističe Ivanović.

Ako ne dođe do dogovora, Budućnost može da dobije obeštećenje.

"Ne bi, u tom sluačaju, bilo nikakvih sankcija sa naše strane, ali bi oni morali da plate obeštećenje, jer je Budućnost uložila u njih. Vjerujem, ipak, da će ipak doći do dogovora, jer ne vidim nikakav razlog da se to ne dogodi", zaključuje Ivanović.

Drobnjak i Brnović pažnju su privukli ove sezone sjajnim partijama u kadetskom i juniorskom timu Budućnosti.

Brnović igra na poziciji krilnog centra i o njegovoj karijeri brine jedna španska menadžerska agencija, dok Drobnjaka, koji igra na mjestu plemjekera, zastupa agencija Beobasket, poznatog menadžera Miška Ražnatovića.

Bonus video: