Šampion izborio majstoricu

Tompson je ubacio 19 poena u posljednjoj četvrtini, a trojka na minut i po do kraja meča je odlučila pobjednika
2 komentar(a)
Stef Kari - Klej Tompson, Foto: Beta-AP
Stef Kari - Klej Tompson, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 29.05.2016. 07:35h

Aktuelni prvak i najbolja ekipa regularnog dijela najjače košarkaške lige na svijetu, Golden stejt, vratio je brejk u šestom meču finala Zapada u Oklahomi.

"Ratnici" su u skladu sa svojim imenom, uspjeli da do pobjede dođu nakon velike borbe i preokreta u posljednjoj četvrtini (108:101). Tačnije u posljednjim minutima serijom od 9:0.

Rezultat je u seriji sada 3:3, a za reprizu prošlogodišnjeg finala Stefu Kariju i drugovima je potrebno da u majstorici na svom parketu slave i opet izazovu Klivlend.

Najzaslužniji za trijumf zvaničnog šampiona u Oklahomi bio je sjanji trio "ratnika" - Klej Tompson je postigao 41 poen., Kariju je tek asistencioja falila za tripl-dabl, pošto je uz 31 koš imao i deset skokova a Drejmond Grin je uiz 14 poena imao 12 skokova i čak šest asistencija.

"Pred posljednju četvrtinu prišao mi je Kari i rekao - dolazi tvoje vrijeme. Uradi šta treba da bi poslije uživao. Ekipa mi je omogućila puno otvorenih šuteva za tri poena, a ja sam pogodio 11. Morao sam makar dvije više", kazao je Tompson.

On je sa 11 ubačenih trojki u utakmici postao novi rekordwer plej-ofa NBA lige. To mu je uspjelo iz svega 18 pokušaja.

Golden stejt je serijom 9:0 u finišu uspio da vrati brejk i pred svojom publikom odlučuje o putniku u veliko finale, na razočarenje Kevina Djurenta, koji je postigao 29 poena, i Rasela Vestbruka, koji je dao poen manje. Vestbruku je skok nedostajao za novi tripl-dabl, pošto je imao 11 asistencija.

Odlučujući, sedmi meč finala Zapada na programu je u noći između ponedjeljka i utorka u Ouklendu.

Plasman u veliko finale izborio je Klivlend, koji je u finalnoj seriji Istočne konferencije bio bolji od Toronta.

Bonus video: