Klivlend slavio na Istoku, Džejms u šestom finalu zaredom

Klivlend je izborio treće finale u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu
0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.05.2016. 07:25h

Finale Istoka u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu pripalo je Klivlendu -Kavalirsi su se plasirali u finale plej-ofa NBA lige, pošto su slavili na gostovanju u Torontu sa 113:87, i finalnu seriju u Istočnoj konferenciji riješili sa 4:2 u pobjedama.

Do trećeg finala NBA lige, Klivlend je predvodio sjajni trio. Lebron Džejms je ubacio 33 poena uz deset skokova i šest asistencija, dok je dabl-dabl učinak imao i Kevin Lav sa 20 koševa i 12 skokova.

Karjiju Irvingu je asistencija falila za dabl-dabl, a ubacio je 30 poena. Klivlend je finala NBA lige igrao 2007. godine kada je poražen od San Antonija, i prošle godine kada je bolji bio Golden Stejt.

Tek, Džejms je prvi igrač u posljednjih 50 godina, a osmi u istoriji koji će igrati u šest uzastopnih finala u NBA ligi. Posljednje finale bez Lebrona Džejmsa bilo je 2010. godine.

On je prošle godine izgubio u dresu Klivlenda, a prethodna četiri, od kojih je dva osvojio, igrao je u bojama Majamija.

Osim Džejmsa, samo je sedam igrača Bostona 50-tih i 60-tih godina prošlog vijeka igralo šest uzastopnih finala.

U ekipi domaćina Kajl Lauri sa 35, i Demar Derozan sa 20 koševa, nijesu imali prave podrške saigrača da se suprostave favorizovanom rivalu.

Klivlend će u finalnoj seriji NBA lige igrati protiv boljeg iz okršaja Oklahome i aktuelnog prvaka, Golden stejta. Oklahoma vodi u seriji sa 3:2 i imaće priliku da pred svojom publikom detronizuje "ratnike".

Bonus video: