Ivanović van terena do polovine februara, za Ilića sezona završena

Plejmejkeru Budućnost Volija naređeno da miruje četiri do pet sedmica, krilni centar za tri dana operiše koljeno u Inzbruku
2183 pregleda 1 komentar(a)
Ima upalu hrskavice oba koljena: Nikola Ivanović
Ima upalu hrskavice oba koljena: Nikola Ivanović
Ažurirano: 23.12.2018. 11:24h

Dan nakon što je stigao američki organizator igre Noris Kol, Budućnost Voli je ostala bez jednog plejmejkera - Nikola Ivanović će biti van terena do polovine februara zbog upale hrskavice oba koljena!

Reprezentativac Crne Gore je juče bio u Beogradu na pregledu kod renomiranog ortopeda Miroslava Milankova, koji se specijalizovao za operacije koljena.

Srećom, 24-godišnji Podgoričanin ne mora pod nož, ali mu je naređeno strogo mirovanje od četiri do pet sedmica, nakon čega će tek moći da počne da trenira. Zbog toga bi na terenu mogao da se pojavi tek sredinom februara.

Ivanović je posljednji meč za Budućnost odigrao 26. novembra, na gostovanju Zadru. Nakon toga je igrao i za Crnu Goru u pobjedama nad Letonijom i Turskom, ali je od tada van stroja.

Propustio je utakmice sa Olimpijakosom, Barselonom, Gran Kanarijom, Anadolu Efesom i Fenerbahčeom u Evroligi, odnosno sa Mega Bemaksom i Cibonom u ABA ligi.

Neće igrati bar još osam mečeva u elitnom evropskom takmičenju i isto toliko u regionalnoj ligi, a mogao bi da se vrati na finalnom turniru Kupa Crne Gore, koji je zakazan za 15. i 16. februar, ili nakon njega.

A za Aleksu Ilića je sezona i definitivno završena. Mladi krilni centar se povrijedio na utakmici sa Žalgirisom 9. novembra, kada mu je nakon doskoka stradalo koljeno.

Prve prognoze su bile da bi uz strogo mirovanje možda i mogao da se vrati na teren početkom 2019. godine, ali se stanje nije popravilo.

Zbog toga će za tri dana u austrijskom Inzbruku operisati prednje ukrštene ligamente i na teren se vratiti tek pred početak priprema za narednu sezonu.

Bonus video: