Golden stejt se ne predaje, smanjio na 2:3 protiv Oklahome

0 komentar(a)
Golden stejt, Foto: Beta-AP
Golden stejt, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 27.05.2016. 07:59h

Košarkaši Golden stejta pobijedili su prošle noći na svom terenu ekipu Oklahome sa 120:111 i tako smanjili na 2:3 u pobjedama u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige.

Aktuelni šampion NBA lige je tako izbegao eliminaciju, a najzaslužniji za to bio je MVP lige Stef Kari, koji je utakmicu završio s 31 poenom, sedam skokova i šest asistencija.

Njega je najbolje pratio Klej Tompson sa 27 poena, dok je Endru Bogut dodao 15, uz 14 skokova.

"Ne idemo kući, ne idemo kući", vikao je na kraju meča Stef Kari.

"Uradili smo upravo ono što je trebalo da uradimo. Trebalo je da pobijedimo kod kuće, znali smo da ispadamo ako ne pobijedimo. Veća motivacija nam nije trebala. Znamo i šta treba da uradimo da bismo prošli dalje", rekao je Kari.

Oklahoma je imala veliku šansu da završi posao i da se plasira u veliko NBA finale, ali nije joj bilo dovoljno ni 40 poena Kevina Durenta i 31 Rasela Vestbruka.

Golden stejt je imao prednost tokom cijelog meča, ali u prve tri četvrtine nije uspevao da se "odlijepi". Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 58:50 za Voriorse, a jedino vođstvo Oklahoma je imala u trećoj deonici (68:67). Najveću razliku šampion NBA lige je stekao u poslednjoj četvrtini kada je bilo plus 13, a Oklahoma do kraja meča nije uspjela da napravi preokret i plasira se u finale.

Šesta utakmica finala Zapada igra se u noći između subote i nedjelje, a domaćin je Oklahoma.

Bonus video: