Ivanović: Dobri rezultati, ali lige mladih veoma slabe

"Prvi je prvi, i to treba poštovati. Moram, međutim, da kažem da su lige mladih timova u Crnoj Gori veoma slabe. I to me, kao košarkaškog radnika, brine", kaže Dragan Ivanović
148 pregleda 0 komentar(a)
Kadeti KK Budućnost Voli, Foto: KK Budućnost Voli
Kadeti KK Budućnost Voli, Foto: KK Budućnost Voli
Ažurirano: 26.05.2016. 15:35h

Tri od četiri pehara osvojile su mlađe selekcije Košarkaškog kluba Budućnost Voli na domaćoj sceni ove sezone.

Dječaci u juniorskoj, kadetskoj i pionirskoj selekciji gotovo da nisu imali ravnopravnog rivala.

Direktor mlađih kategorija Dragan Ivanović, međutim, od pobjeda i pehara ne pravi glamur, već upozorava...

“Ne želim nijednog trenutka da umanjim naš uspjeh. Prvi je prvi, i to treba poštovati. Moram, međutim, da kažem da su lige mladih timova u Crnoj Gori veoma slabe. I to me, kao košarkaškog radnika, brine. Mi u svim kategorijama imamo 4-5 igrača, dok drugi imaju jednog, ili dvojicu, i uvijek je prevaga na našoj strani”, kaže Dragan Ivanović direktor mlađih kategorija Budućnost Volija.

Ivanović kaže da je najveći dobitak Budućnosti ove sezone kadetska selekcija, koja je cijele sezone igrala sa starijim od sebe u juniorskoj ligi, kao i na turniru Evrolige u Beogradu.

“Dječaci rođeni 2000. godine igrali su sa dvije godine starijim od sebe. Tu smo ostvarali veliki rezultat, a on dobija na značaju, jer smo do njega došli bez Popovića, Čarapića i Slavkovića, koji nisu bili sa nama tokom većeg dijela sezone”, kaže Ivanović.

“Dio koji je najslabiji u klubu su mlađi pioniri. Ali to nije strašno, tu nemam zamjerke, to su djeca, njima je važno da igraju, i da ih uz kvalitetan rad imamo za budućnost”, kaže Ivanović.

Juniorska selekcija do pehara stigli su pobjedom nad Pljevljima 101:83.

“Veliki broj utakmica smo odigrali sa devet kadeta i tri juniora. To je najveći dobitak ove sezone. Nadam se da će trojica juniora uspjeti u narednom periodu da se nametnu i približe prvom timu”, kaže Marko Sekulić trener juniorske selekcije.

Kadeti su u borbi za trofej imali jači trening protiv Studentskog centra 102:77.

“Dobra stvar za naše kadete je to što će i ove godine biti 5-6 igrača na spisku reprezentacije. Dva naša kadeta Danilo Brnović i Igor Drobnjak pozvani su i za juniorsku selekciju”, ističe Miloš Radović, trener kadetskog tima.

Pioniri su u finalu pobjedili Kotor 67:60, dok su mlađi pioniri stali u finalu.

Od naredne sezone Budućnost će imati svoj B tim, koji će nastupati u nekom od rangova crnogorske lige, a klub će u julu organizovati dva kampa za pionire i mlađe pionire, u Baru i na Zlatiboru.

Bonus video: