"Ratnici" na konopcima: Oklahoma leti ka finalu

Utakmicu karijere odigrao je Andre Roberson
12 komentar(a)
Rasel Vestbruk, Foto: Reuters
Rasel Vestbruk, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.05.2016. 06:48h

Oklahoma ima šampionsku energiju, vidjelo se to protiv San Antonija u polufinalu Zapada, ali je malo ko mogao da pretpostavi u kakvim će probemima biti Golden Stejt u finalu.

"Gromovi" vode sa 3:1 u seriji nakon što su i drugi meč na svom terenu zaredom pobijedili sa 20+ - poslije 133:105 u trećem susretu, sada je bilo 118:94 za tim Bilija Donovana.

Aktuelni šampion je na pragu eliminacije, ne samo zbog minusa, već i zbog činjenice da u četiri utakmice u seriji nije pronašao način da igra svoju igru i da primiri Rasela Vestbuka i Kevija Djurenta.

Vestbruk je upisao tripl-dabl sa 36 poena i po 11 skokova i asistencija, Djurent je pomogao sa 26 i 11 uhvaćenih lopti, a Serž Ibaka je upisao 17.

"Igram svaki meč kao da mi je posljednji, bez obzira na to ko je preko puta mene. Moj posao je da mislim na tim", rekao je Vestbruk nakon petog tripl-dabla u karijeru u plej-ofu.

Utakmicu karijere je odigrao Andre Roberson - imao je rekordnih 17 pogodaka, a uhvatio je i 12 lopti pod obručima.

Oklahoma je prvi tim od LA Lejkersa 1987. godine koji je u dva meča zaredom dao 72 ili više poena na poluvremenu, dok su Voriorsi prvi put još od 1972. izgubili dva meča zaredom u doigravanju razlikom većom od 20 koševa.

"Dobra stvar je što naredni meč imamo kod kuće. Na svom terenu uvijek imamo jasnu ideju kako treba da igramo. Idemo da pobijedimo, da prebacimo pritisak na protivnika i da vidimo šta će se desiti", istakao je trener Golden Stejta Stiv Ker.

Klej Tompson je sa 26 poena predvodio poraženi tim, dok je Stef Kari dao 19, ali uz šut 20-6. Američki novinari su primijetili da Kari "nekarakteristično" šutira, pa su pitali Kera da li je u pitanju povreda...

"Nije povreda. Vratio se nakon problema sa koljenom, ali sada je u redu. Jednostavno je lošu nop, događa se to i najboljima na svijetu", dodao je Ker.

Peta utakmica je u tri sata u noći između četvrtka i petka.

Bonus video: