Budućnost Voli želi da od starta nametne ritam Krki

Noris Kol će sjutra debitovati za Budućnost Voli protiv Krke u Novom Mestu od 18 sati
1814 pregleda 0 komentar(a)
Gordić želi isti scenario protiv Krke kao u 1. kolu u "Morači"
Gordić želi isti scenario protiv Krke kao u 1. kolu u "Morači"

Košarkaši Budućnost Volija igraće sjutra od 18 sati u Novom Mestu sa Krkom utakmicu 12. kola ABA lige.

Regionalni šampion, Budućnost Voli je prvi međusobni duel ove sezone u "Morači" dobio sa ubjedljivih 86:64.

"Očekuje nas teška utakmica, jer je protiv nas ekipa koja ima puno iskusnih igrača, a pritom nema šta da izgubi. Trenutna pozicija ne odgovara njihovom kvalitetu, uostalom sve tri pobjede ostvarili su na svom parketu. S druge strane, mi smo u situaciji da moramo da pobjeđujemo", naglasio je Aleksandar Džikić, trener "plavih".

Budućnost Voili ima osam pobjeda, u Novom Mestu želi deveti trijumf. "Nakon tri vezana gostovanja i utakmice sa Fenerbahčeom očekuju nas još četiri gostovanja. Prvi meč je u Novom Mestu protiv Krke gdje nas očekuje ekipa koja nema šta da izgubi. Ovo je izuzetno važan meč i za njih i za nas i važno je da izađemo na teren i kontrolišemo utakmicu od prvog minuta kao što je to bio slučaj u prvom meču u Podgorici", smatra Nemanja Gordić, plejmejker Budućnost Volija. Njemu će u odsustvu povriejđenog Nikole ivanovića prvi put pomoći Noris Kol, doskorašnji organizator igre Avelina.

"Uzbuđen sam što sam u Podgorici i što imam priliku da se opet takmičim u Evroligi. Zahvalan sam klubu, menadžmentu i stručnom štabu što su me doveli u Budućnost. Jedva čekam da upoznam svoje saigrače i da pomognem ekipi da dođe do što više pobjeda", rakao je Kol.

Bonus video: