Oklahoma ponizila šampiona

Napad tima Bilija Donovana je funkcionisao perfektno, pa je u trećoj četvrtini, na čijem je kraju Oklahoma imala nestvarnih 117 poena, razlika dostigla rekordnih plus 41
1 komentar(a)
Kevin Djurent i Serž Ibaka, Foto: Beta/AP
Kevin Djurent i Serž Ibaka, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.05.2016. 07:32h

Aura nepobjedivosti Golden Stejta je uništena, šampion je ponižen u Oklahomi - u trećoj utakmici finala Zapada, „gromovi“ su savladali „ratnike“ sa čak 133:105.

Napad tima Bilija Donovana je funkcionisao perfektno, pa je u trećoj četvrtini, na čijem je kraju Oklahoma imala nestvarnih 117 poena, razlika dostigla rekordnih plus 41.

„Dobili smo šta smo zaslužili“, rekao je trener Golden Stejta Stiv Ker.

Blistali su Kevin Djurent sa 33 koša (šut iz izgre 15-10) i Rasel Vestbruk sa 30 poena (iz igre 19-10), 12 asistencija i osam skokova. Prvi put u ovogodišnjem plej-ofu su obojica u istom meču šutirala preko 50 odsto.

Kod gostiju su dvocifren učinak imali samo Stef Kari (24) i Klej Tompson (18).

„U drugom meču smo izgubili zbog manjeg broja skokova, sada smo vratili dominaciju u tom segmentu. To nam je dalo dosta novih napada“, rekao je Vestbruk.

Tim koji je sa samo devet poraza u regularnom toku sezone postavio novi rekord NBA je i lani gubio 2:1 u serijama protiv Memfisa i Klivlenda, ali je stigao do titule. Ker vjeruje da će se njegov tim i sada vratiti u igru.

„Oba puta smo oduvani u trećoj utakmici, ali smo imali pravi odgovor. Ubijeđen sam da ćemo odigrati veoma dobro četvrti meč“, poručio je trener Voriorsa.

Četvrta utakmica finala Zapada je na programu u noći između utorka i srijede u 3 časa nakon ponoći po našem vremenu.

Moguće je da će „ratnici“ igrati bez Drejmonda Grina, koji je drugu utakmicu zaredom udario Stivena Adamsa u međunožje.

Krilni centar se pravdao, govorio da nije htio to da uradi, ali će Disciplinska komisija odlučiti šta da radi.

Bonus video: