Bokan: Skupština će odrediti smjernice za narednu sezonu

“Prva obaveza nam je Skupština kluba, vjerujem da ćemo to završiti do polovine juna. Poslije toga ćemo znati u kojem pravcu ćemo ići, da li će ostati stari ili ćemo dovesti novog trenera... Pravićemo ekipu koja će biti miks između mladosti i iskustva”, rekao je predsjednik KK Budućnost Voli Dragan Bokan u razgovoru za Minu.
88 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Bokan, Foto: Savo Prelević
Dragan Bokan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.05.2016. 10:51h

Skupština Budućnost Volija, koja će biti održana u junu, daće smjernice za narednu sezonu, a nakon nje biće jasnije da li će doći do promjene u stručnom štabu i u kom sastavu i sa kojim ambicijama će ekipa igrati regionalno takmičenje, kazao je predsjednik Dragan Bokan.

Bokan je u intervjuu agenciji MINA najavio da će mladi igrači naredne sezone sigurno dobiti veću šansu, ali ne i na uštrb rezultata i ambicija.

“Prva obaveza nam je Skupština kluba, vjerujem da ćemo to završiti do polovine juna. Poslije toga ćemo znati u kojem pravcu ćemo ići, da li će ostati stari ili ćemo dovesti novog trenera. To zavisi od stručnog dijela podgoričkog kluba. Razgovaraću sa trenerom Igorom Đaletićem, sa stručnim štabom i sportskim direktorom Gavrilom Pajovićem”, rekao je Bokan.

Prema njegovim riječima, nakon imenovanja trenera biće obavljeni razgovari sa igračima koji su ove sezone nosili dres Budućnosti.

“Kada budemo kompletirali stručni stab i odredimo pravce, onda ćemo znati na koje igrače možemo računati. Moramo brzo reagovati i na vrijeme početi pripreme za sljedeću sezonu. Mladi igrači će sigurno sljedeće sezone dobiti šansu, takav tražimo i stručni štab. Tražićemo to od njih, da idemo u tom pravcu”, rekao je Bokan.

On je ponovio da ukoliko na čelu kluba ostane dosadašnje rukovodstvo da će Budućnost Voli ponovo igrati zapaženu ulogu u ABA ligi.

“Pravićemo ekipu koja će biti miks između mladosti i iskustva”, rekao je Bokan.

On je, odgovarajući na pitanje kolike su šanse da Ognjen Čarapić naredne sezone ostane u Budućnosti, kazao da će mu klub ponuditi ugovor, a da će on sa porodicom odlučiti da li će ga ili ne prihvatiti.

“Računali smo da će imati veću šansu u Budućnosti i da će se razvijati bolje. Smatram da je i on i njegovi roditelji očekivali da će to ići bolje. Mi ćemo mu ponuditi ugovor, a na kraju će Čarapić, koji će u septembru postati punoljetan, i njegova porodica odlučiti šta dalje. Želimo da nastavimo saradnju i ponudićemo dobre uslove”, rekao je Bokan.

On je kazao da je podgorički klub sa svim perspektivnim igračima koji su se ove sezone istakli potpisao stipendijske ugovore.

“Prošle sezone istakao se Danilo Brnović, ove godine su tu još četiri ili pet igrača sa kojima smo potpisali stipendijske ugovore. Odradili smo sve ono što su nam direktor mlađih kategorija Dragan Ivanović i njegovi saradnici sugerisali. Prije svega mislim na Igora Drobnjaka, Nikolu Vujovića, Radula Raspopovića, Kostu Mićanovića”, kazao je Bokan.

On je naglasio da je kod mladih igrača hit odlazak u Mega Leks.

“To je agencija, koja stoji iza kluba u kojoj se šansa daje projektovano. Poštujem to što su napravili i njihove rezultate, ali Ražnatović ima veliku mogućnost da dovede igrače ne samo sa oviih prostora”, rekao je Bokan.

Na pitanje hoće li Budućnost Voli za narednu sezonu ostvariti saradnju sa nekim od crnogorskih klubova koji igraju Erste ligu i ustupiti im perspektivne košarkaše Bokan je odgovorio da je to strategija.

“Da se ne desi slučaj da kao prošle sezone da Čarapić, Vasilije Baćović i Aleksa Ilić ne dobiju šansu, a pokazali su u završnici da se na njih može računati”, rekao je Bokan.

On je kazao da žali što je eliminacija u polufinalu plej-ofa ABA lige pokvarila utisak iz ligaškog dijela.

Bokan je sezonu ocijenio neuspješnom, navodeći da su porazi od Mega Leksa neutralisale brojne pobjede i rekorde.

“Nadali smo se finalu ove godine, ali je Mega Leks za nas bila nepremostiva prepreka i to je jedini naš neuspjeh ove sezone. Smatram da smo kvalitetnija ekipa od Mega Leksa, ali da kao ekipa nijesmo reagovali na pravi način. Razloga za to ima vise, ne želim da se miješam u struku, ali smatram da je pauza od mjesec između regularnog dijela i plej-ofa uticala”, kazao je Bokan.

On je rekao da Budućnost porazima od Mega Leksa nije zaokružila uspješnu sezonu.

Bokan je naglasio da je više nego teško zadržati Budućnsot na ovom nivou, navodeći da bi volio da i Skupština da svoje mišljenje o petogodišnjem radu Upravnog odbora.

“Ukoliko hoćemo da imamo jaku Budućnost i ova podrška koju imamo je mala. Moramo da uključimo još ljudi. Novo rukovodstvo uključilo je 42 firme, a kompanija Voli pokriva 50 odsto budžeta. Ostalih 50 dobijamo od firmi članova UO, poslovnih partnera tih firmi, države i opštine. Ono što smo napravili ne postoji u crnogorskom klupskom sportu. Uključili smo preko 40 firmi zajedno sa nama kako bi osigurali kontinuitet. Ovo je ozbiljan budžet za crnogorske uslove”, rekao je Bokan.

On smatra da Budućnost zaslužuje veću podršku navijača, navodeći da bi javnost saznala šta znači podgorički klub tek onda kada bi ostala bez njega, odnosno takmičenja u kojima nastupa.

Bokan je, komentarišući značaj ABA lige, kazao da klupska košarka u Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori bez reginalnog takmičenja nema budućnost.

“Srbija, Hrvatska i Slovenija imaju jače lige, ali bi se i kod njih neigranje u regionalnom takmičenju osjetilo. Svi klubovi iz regiona, pa i Cibona koja se jedina izjasnila za FIBA takmičenja, je za ABA ligu bezrezervno. Skupština ABA lige je bila jedinstvena. Mi ćemo poštovati ono što smo potpisali, smanjili smo broj klubova sa 14 na 12, poštovaćemo sve odredbe Zakona i pravila prema savezima i FIBA. ABA liga je jedini interes klubova u regiji”, rekao je Bokan.

On je, odgovarajući na pitanje da li ima pomaka u kominukaciji FIBA i Evrolige, kazao da je sve otvoreno, navodeći da je u pitanju sukob interesa i novca.

Predsjednik ABA lige najavio je velike planove za regionalno takmičenje naredne sezone.

“Ako ABA liga opstane napravili smo strašan projekat. Dobili smo veliki ugovor za TV prava i ukoliko potpišemo ugovore sa tri kompanije i dobijemo podršku saveza osnovaćemo Drugu ABA ligu. To bi bio veliki interes. Imamo na stolu ideju o organizaciji i juniorske lige. Mada, kroz Drugu ligu mladi igrači će dobiti šansu, pa bi juniori mogli igrati turnirski. To bi bila strašna stvar za košarku regiona”, rekao je Bokan.

On je naglasio da je veliku stvar prošle sezone napravila Budućnost sa 23 pobjede i da je uz devet trijumfa Sutjeske omogućila Crnoj Gori da dobije još jedno mjesto u ABA ligi.

Bonus video: