Red Bull King of the Rock ponovo u Podgorici

Turnir će se održati 28. maja na terenu KK Budućnost Voli u Njegoševom parku u Podgorici, sa početkom od 16 časova. Ovog puta pobjednik turnira neće igrati regionalnu završnicu, već će se direktno plasirati na svjetsko finale u Istanbulu
1 komentar(a)
Red Bull, Foto: Red Bull Content Pool
Red Bull, Foto: Red Bull Content Pool
Ažurirano: 16.05.2016. 14:49h

Kultno mjesto crnogorskog basketa poslije četiri godine ponovo će biti poprište spektakla - Red Bull King of the Rock se vraća u Njegošev park u Podgorici!

Na terenu na kojem su ponikli velikani crnogorske košarke, najbolji basketaši u igri „1 na 1” imaće priliku da pokažu svoje umijeće, ali i da izbore put u Istanbul, na svjetsko finale turnira Red Bull King of the Rock.

Turnir će se održati 28. maja na terenu KK Budućnost Voli u Njegoševom parku u Podgorici, sa početkom od 16 časova. Ovog puta pobjednik turnira neće igrati regionalnu završnicu, već će se direktno plasirati na svjetsko finale u Istanbulu.

Na turniru u Podgorici nastupiće 64 takmičara, pa zato pozivamo sve kojima je basket u krvi da se već od danas prijave na sajtu Red Bulla.

Pobjednik turnira Red Bull King of the Rock, koji je u Crnoj Gori održan 2012. godine, bio je Alen Šofranac iz Podgorice. Tada je teren u Njegoševom parku bio premali da primi sve zaljubljenike u igru „1 na 1”, koji su uživali u majstorijama crnogorskih basketaša.

Proteklih godina svjetska finala održana su na atraktivnim lokacijama u čuvenim zatvorima Alkatraz (SAD) i Samasana (Tajvan), dok je prošlogodišnji organizovan u Istanbulu (Turska), koji će biti domaćin i ovogodišnjeg finala.

Red Bull King of the Rock mečevi igraju se „1 na 1”, traju pet minuta, a računaju se šutevi za dva i tri poena. Pet faulova jednog igrača automatski znači i gubitak meča.

Prijavni formular može naći na ovom linku.

Bonus video: