Džikić: Vidjećemo šta će biti naš sljedeći korak

„Svi očekuju da pobijediš, što je normalno, jer si prvak ABA lige, drugi na tabeli, a igraš protiv posljednjeg. To nije bilo dovoljno, vidjećemo šta ćemo dalje da radimo”, rekao je trener Budućnost Volija
5865 pregleda 30 komentar(a)
Aleksandar Džikić
Aleksandar Džikić
Ažurirano: 24.12.2018. 20:38h

Aleksandar Džikić je bio vidno razočaran i ljut nakon utakmice sa svojim bivšim klubom, koji mu je nanio jedan od najtežih poraza u karijeri.

„Čestitam Krki na zasluženoj pobjedi. Svaka čast. Nismo igrali dovoljno dobro, ušli smo previše opušteno, iako tri dana pričamo o opasnosti ove utakmice. Svi očekuju da pobijediš, što je normalno, jer si prvak ABA lige, drugi na tabeli, a igraš protiv posljednjeg. To nije bilo dovoljno, vidjećemo šta ćemo dalje da radimo. Bili smo potpuno svjesni šta nas čeka. Krka nas nije iznenadila, ali mi kao da smo očekivali da će sama da se pobijedi”, rekao je trener Budućnost Volija.

Džikić nije htio da se krije iza činjenice da ima probleme sa povredama.

„To sve nema veze. Da ne zagradiš, ne napraviš pametan faul, promašili smo 15 penala. Vrlo je teško kad promaših toliko bacanja i otvorene šuteve itd”.

Nije htio ni da priča o tri nova igrača.

„Ne razmišljam o tome, već šta će biti naš sljedeći korak”, poručio je Džikić.

Trener Krke Simon Petrov je bio oduševljen zbog velikog trijumfa.

„Presrećan sam što smo pobijedili Budućnost. Znamo da nije u pravoj formi, mi smo dali sve od sebe i odigrali odlično. Koncentracija je morala da bude na vrhunskom nivou 40 minuta da bi se pobijedio ovakav tim”.

Bonus video: