Ratnici u finalu Zapada, Toronto ima meč loptu sa Majamijem

66 pregleda 0 komentar(a)
Stef Kari - Klej Tompson, Foto: Beta-AP
Stef Kari - Klej Tompson, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 12.05.2016. 07:33h

Košarkaši Golden stejta plasirali su se drugu godinu za redom u finale Zapadne konferencije NBA lige, pošto su u noći između srijede i četvrtka pobijedili Portland sa 125:121 u petoj utakmici polufinala.

Golden stejt će u finalu Zapada igrati protiv boljeg iz duala Oklahome i San Antonija. U toj seriji Oklahoma vodi sa 3:2.

Klej Tompson je bio najefikasniji u redovima Voriorsa sa 33 poena, što je četvrti put u ovom plej-ofu da je postigao više od 30 poena.

Stef Kari se vratio u startnu petorku, a samo dan pošto je izabran za najkorisnijeg igrača lige ubacio je 29 poena, uključujući i odlučujuću trojku 24,9 sekundi pre kraja meča, a uz to je zabilježio i 11 asistencija.

U ekipi Portlanda Demijan Lilard je postigao 28 poena, dok je Si Džej Mekolum dodao poen manje.

Košarkaši Toronta su na korak od finala Istočne konferencije, pošto su na svom terenu slavili protiv Majamija sa 99:91 i tako poveli sa 3:2 u polufinalnoj seriji.

Prošli meč su odigrali loše, ali su ovog puta Demar Derozan i Kajl Lauri vodili Reptorse do pobjede. Derozan je postigao 34, a Lauri 25 poena.

"Vjerujemo u te momke, nose nas cijelu sezonu. Ni u jednom trenutku nismo posumnjali u njihovu sposobnost da pogode", rekao je trener Reptorsa Dvejn Kejsi poslije meča.

Dvejn Vejd je u poraženom timu bio najbolji sa 20 poena, Goran Dragić i Džoš Ričardson su ubacili po 13, a Džo Džonson 11 poena.

Toronto je u prvom poluvremenu vodio sa 20 poena razlike, a na početku posljednje četvrtine sa 13, prije nego što je Majami na dva minuta do kraja meča smanjio na samo poen zaostatka (88:87).

Međutim, poenima Derozana sa slobodnih bacanja i trojkom Laurija, Toronto je sačuvao prednost i poveo sa 3:2.

Šesta utakmica na programu je u noći između petka i subote.

Bonus video: