Klubovi stali uz ABA ligu

4 komentar(a)
Skupština ABA liga, Foto: ABA LIGA
Skupština ABA liga, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 10.05.2016. 16:45h

Skupština ABA lige u Beogradu protekla je bez senzacionalnih odluka.

Klubovi su jednoglasno stali uz regionalno takmičenje, bez obzira na eventualne kazne koje je najavila Fiba.

Čelnici lige su saopštili da iz krovne svjetske košarkaške organizacije nije stigao nikakav dopis o ukidanju ABA lige, a ukolko se tako nešto desi, Skupština će se o tome naknadno oglasiti.

Klubovi su ostali pri stavu da podrže takmičenje u Evroligi i Evrokup, naredne sezone, osim Cibone, koja je pristupila novom klupskom takmičenju Fibinoj Ligi šampiona.

To je na sastanku u hotelu u Beogradu potvrdio prvi čovjek regionalne lige Dragan Bokan.

Podsjetimo, ABA liga je nedavno potpisala četvorogodišnji ugovor sa Evropskom asocijacijom klubova (EAC).

Konstatovano da je komesaru za suđenje Alešu Kamnikaru istekao ugovor, a o njegovom nasljedniku odlučiće se naknadno.

Bokan je kazao da će sjutra obavijestiti sve regionalne košarkaške saveze, kako bi se došlo do zajedničkog riješenja, jer je cilj da liga u narednim godinama bude jedan od najozbiljnijih sportskih i biznis projekata u regionu.

"Pokušavaju da nas ubace u prostor za koji smatram da nismo zaslužili. Pokušaćemo da odbranimo prvo klubove, pa saveze, a i velika evropska takmičenja", istakao je Bokan.

Kada je reč o suspenziji, Bokan je rekao da klubovi moraju da gledaju „dva do tri mjeseca unaprijed” šta će se dešavati i raditi u pojedinim situacijama.

"ABA liga nije napravila nijednu grešku, niti povrijedila nijedan član ugovora ni sa Evroligom, ni sa Fibom, ni sa bilo kojim od saveza. Neće nam biti teško odlučiti se i spremni smo za svaku situaciju, zato što smo definitivno čuli od svih 12 klubova vlasnika da je jedini interes igranje lige", zaključio je Bokan.

Bonus video: