Mornar želi majstoricu protiv uzdrmanog prvaka

Budućnost vodi 2:1 u pobjedama i nalazi se na trijumf od osvajanja titule. Mornar je u dosadašnja tri meča bio potpuno ravnopravan rival favoritu iz Podgorice
2 komentar(a)
Budućnost - Mornar, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Mornar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.05.2016. 09:45h

Najuzbudljivija i najneizvjesnija finalna serija plej-ofa crnogorske košarkaške lige večeras od 20,15 časova će imati četvrti čin. Trijumfom u trećem meču u Podgorici Mornar se vratio u igru za titulu, ali će pred svojim navijačima ponovo morati da spasava meč loptu protivnika, devetostrukog šampiona Crne Gore.

"Očekujem još jednu uzbudljivu i neizvjesnu utakmicu. Nadam se da će „Topolica” biti puna i da ćemo u takvom ambijentu odigratu dobru utakmicu, pobijediti Budućnost i u majstorici u Podgorici odlučivati o tituli", kazao je trener Mornara Đorđije Pavićević.

Mornar je u dosadašnja tri meča bio potpuno ravnopravan rival favoritu. U trećem je slavio u dramatičnom finišu, a ključ je, po opštem mišljenju, bilo iznenađenje koje je Pavićević spremio. Dao je veću minutažu nekadašnjem košarkašu Podgorice Marku Peroviću, koji je sa 19 poena „zbunio” odbranu Budućnosti.

"Mi smo u rotaciju ubacili Perovića, umjesto Lopičića, ubrzali igru, jer smo znali da Budućnost igra bez klasične petice. Pogodili smo i stekli prednost", kaže Pavićević, koji najavljuje nove zamke za rivala.

"I sljedeća utakmica donijeće taktička nadmudrivanja sa naše strane. Nadam se da će to uticati na povoljan ishod i pobjedu. Očekujem i bolju Budućnost, a vjerujem da će pubilka uživati u još jednoj našoj partiji", zaključio je Pavićević.

Situacija u kojoj se nalazi, za Budućnost Voli je prilično nepoznata. Eliminacija u polufinalu ABA lige, druga promjena trenera, opasnost na domaćoj sceni...

Eventualni poraz od Mornara u finalnoj seriji plej-ofa mogao bi da ima nesagledive posljedice po budućnost kluba.

"Dosta nezavidna situacija. Izgubili smo meč koji je mogao da nam donese titulu. Na nama je da probamo da još jednom pobijedimo Mornar u Baru, a neće biti lako. Napravili smo analizu, vidjeli gdje smo griješili i nadam se povoljnom rezultatu. U svakom slučaju, potrebni su nam veća energija i želja kako bismo pobijedili", kazao je Igor Đaletić, trener Budućnosti.

Problem stručnom štabu predstavlja i virus koji danima muči Suada Šehovića. Kapiten je u trećem meču pomogao koliko je mogao, a biće u sastavu i u Baru.

"To je još jedan peh koji nas je zadesio. Suad je imao problema sa gnojnom anginom. Ovih dana je bio pod medikamentima i osjeća se bolje. Nije još sto odsto spreman, ali nadam se da će do utakmice biti u boljem stanju", ističe Đaletić.

Utakmica Mornar - Budućnost igra se večeras, a sudiće najbolja crnogorska trojka - Zoran Šutulović, Igor Dragojević i Miloš Koljenšić.

Bonus video: