Portland nadigrao prvaka, brejk Toronta na Floridi

0 komentar(a)
Damijen Lilard, Foto: Reuters
Damijen Lilard, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.05.2016. 07:43h

Portland je iskoristio prednost domaćeg terena i povredu prve zvijezde prvaka, Golden stejta, Stefa Karija da protiv "ratnika" smanji skor u plje-ofu na 2:1. Portland je slavio sa 120:108, a domaćin je ključnu prednost stekao u drugoj četvrtini, koju je dobio sa 38:16.

U redovima Portlanda blistao je Damijen Lilard sa 40 koševa, a pogodio je čak 8 od 13 pokušaja za tri poena. KOd "ratnika" je uzaludan bio sjajan košgeterski učinak Grina (37 poena) i Tompsona (35 koševa), pošto je izopstala pomoć saigrača.

A nakon što je nakon produžetka u dvomeču kod kuće uspio da izjednači u seriji sa Majamijem (1:1), Toronto je uspio da na Floridi preokrene. Kanađani su slavili sa 95:91.

Goste su do pobjede predvodili Kajl Louri sa 33 poena, Demar Derozan je postigao 19, a Jonas Valančjunas 16 uz 12 skokova.

Ipak, Toronto ne može biti upotpunosti zadovoljan, pošto se tokom treće četvrtine Valančjunas povrijedio i do kraja nije ulazio u igru. Rendgen je pokazao da nema preloma desnog koljena, ali će težinu povrede pokazati dalja medicinska ispitivanja.

U dresu "vreline" najbolji je bio Dvej Vejd sa 38 poena, ali su i oni ostali bez centra. Hasan Vajtsajd je počeo duel sa povredama koljena, lakta i butnog mišića a rizik mu se nije isplatio. On je igru napustio u drugoj četvrtini, jer je pogoršao povredu koljena.

Rezultati:

Portland - Golden stejt 120:108

Majami - Toronto 91:95

Bonus video: