Šampion hoće da završi seriju

U 1. meču Podgoričani su otpor rivala slomili serijom 7:0 u posljednja dva minuta, dok je u 2. duelu presudila trojka Šehovića
54 pregleda 0 komentar(a)
Mornar, Foto: Savo Prelević
Mornar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.05.2016. 07:27h

S obzirom na to da su u prva dva meča morali dobro da se pomuče da savladaju Barane, košarkaši Budućnosti Volija, svakako, priželjkuju da finalnu seriju plej-ofa protiv Mornara završe večeras pred svojim navijačima, i tako stignu do planirane duple krune (Podgoričani su i u finalu Kupa slavili protiv Mornara).

Podgoričani su korak od 10. titule u isto toliko sezona nezavisnoj državi, ukupno 13. u klupskoj istoriji, računajući i tri u bivšoj državnoj zajednici sa Srbijom (1999, 2000. i 2001. godine).

"Svjesni smo težine meča koji nas očekuje. Mornar je prethodnim duelima protiv nas pokazao da je kvalitetan tim i u trećem meču moramo biti na visini zadatka ukoliko želimo da podignemo pehar ", rekao je trener Budućnosti Igor Đaletić za portal Košarka.me, uz napomenu da je „nastup Suada Šehovića pod velikim znakom pitanja”.

Ekipa Igora Đaletića je do prednosti od 2:0 u seriji došla u dvije neizvjesne završnice. U prvom meču u „Morači”, Podgoričani su otpor rivala slomili serijom 7:0 u posljednja dva minuta za konačnih 73:66, dok je u drugom duelu, u Baru, presudila trojka kapitena Suada Šehovića uz zvuk sirene (77:74).

"Na korak smo od cilja, ali je neophodno da ispravimo neke greške iz prethodnog susreta, konkretno u odbrambenim zadacima", dodao je Đaletić.

Mornar je u potpunosti opravdao drugo učešće u finalu plej-ofa, nakon onog iz 2011. godine, kada su Barani sa 3:0 u pobjedama poklekli upravo protiv Budućnosti. Plasmanom u tri finala ove sezone (plej-of, Kup i Balkanska liga), ekipa Đorđija Pavićevića je sezonu već učinila uspješnom, ali će Barani pokušati da iznenade Budućnost i produže seriju, iako ostaju pri tome da uloga favorita i dalje pripada aktuelnom šampionu.

"Nije lako kada pred domaćim navijačima, u meču u kojem smo u najmanju ruku bili ravnopravan rival renomiranom protivniku, izgubimo u posljednjim sekundama. Uz to, na rijetko viđen način. Moramo psihološki brzo da zaboravimo taj poraz, i da uđemo u ovaj meč kao da još ništa nije odlučeno. Siguran sam da ćemo treći meč odigrati kao prethodna dva, a recept se zna. Važno je da zaustavimo beka Dženkinsa i ne dozvolimo mu lake šuteve, a u reketu talentovanog Ilića, koji je sjajna perspektiva crnogorske košarke. Ako nas šut sa distance posluži kao većim dijelom sezone, možemo se nadati trijumfu ", kazao je borbeni krilni igrač Mornara Milan Ćalić.

Utakmica u dvorani „Morača” počeće u 19 sati (TV prenos na RTCG).

Bonus video: