Toronto prekinuo post dug 15 godina

U majstorici posljednje neriješene serije prve runde, Reptorsi su savladali Indijanu sa 89:84 i prekinuli najduži aktivni post bez pobjede u plej-of seriji u NBA ligi
0 komentar(a)
Demar Derozan, Foto: Reuters
Demar Derozan, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.05.2016. 07:57h

Toronto je konačno prekinuo post i uradio ono što nije dugih 15 godina - domogao se polufinala Istoka.

U majstorici posljednje neriješene serije prve runde, Reptorsi su savladali Indijanu sa 89:84 i prekinuli najduži aktivni post bez pobjede u plej-of seriji u NBA ligi.

Posljednji put kada je Toronto igrao u polufinalu Istoka, prva runda se igrala na tri pobjede (tada je izbacio Njujork Nikse), a nije bio ni jedini kanadski tim u NB, jer su Grizliji igrali oproštajnu sezonu u Vankuveru pred selidbu u Memfis.

Najzaslužniji za uspjeh tima Dvejna Kejsija je bio Demar Derozan, koji je ubacio 30 poena.

"Skinuli smo majmuna sa naših leđa, koji nas je mučio zbog onoga što se dešavalo u posljednjim sezonama. Dobar je osjećaj što smo to konačno uradili", rekao je dvostruki učesnik Ol-stara.

Toronto je u posljednje dvije godine ispadao u prvoj rundi - 2014. u majstorici od Bruklin Netsa, a lani nije mogao ni do jedne pobjede protiv Vašingtona.

Jonas Valančunas je upisao 15 koševa i 10 skokova, ruki Norman Pauel je dodao 13, a drugi ol-star igrač Kajl Lauri 11 pogodaka.

Toronto će već u noći između utorka i srijede dočekati Majami u prvoj utakmici polufinala.

Kod gostiju je ponovo najbolji bio čovjek koji ih je nosio kroz čitavu seriju, Pol Džordž, sa 26 poena i 12 uhvaćenih lopti, ali je u drugom poluvremenu pogodio samo dva od osam šuteva iz igre.

"Ostao sam bez gasa. Neću sjedjeti ovdje i praviti se da sam Supermen. Definitvno sam bio izduvan u završnici", priznao je najbolji igrač Pejsersa.

Bez gasa je u finišu, međutim, ostao i domaći tim. U posljednjoj četvrtini je dao svega 11 koševa, pa je Indijana smanjila minus sa 16 na svega tri poena, ali je pri rezultatu 87:84 Džordž izgubio loptu.

Zapravo, Derozan je ukrao i sa dva pogođena slobodna bacanja postavio konačni rezultat 6,5 sekundi prije kraja.

Bonus video: