Zvezda ponovo bolja od Mege, vodi sa 2:0

0 komentar(a)
Crvena zvezda - Mega Leks, Foto: Aba-liga.com
Crvena zvezda - Mega Leks, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 30.04.2016. 20:26h

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 2:0 protiv Mega Leksa u finalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige, pošto su večeras u Beogradu pobijedili sa 93:74 (26:21, 26:18, 20:21, 21:14).

Tim Dejana Radonjića se, tako, nalazi na korak od odbrane trofeja u ovom regionalnom takmičenju.

Zvezdu su do druge pobjede u finalu predvodili Marko Simonović sa 16 poena, Kvinsi Miler je dodao 11, dok su Tarens Kinzi i Branko Lazić utakmicu završili sa po 10 ubačenih poena.

"Poveli smo s 2:0... Odigrali smo bolju odbranu nego u prvom meču. Uspjeli smo da budemo dobri u napadu, pa smo na kraju i slavili. Serije je takva da sada radimo na analizi i da se okrećemo utakmici u Mitrovici u kojoj ćemo pružiti sve od sebe i da još jednom pobijedimo Megu. Hvala publici na podršci koja je bila ovdje oba dana. Pozivam ih i u Mitrovicu da dođu i da zajednički tamo osvojimo trofej", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Najefikasniji u ekipi Mege bio je Nikola Ivanović sa 22 poena, dok su Danilo Nikolić i Rade Zagorac postigli po 16.

"Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobjedi. Nemam šta da zamjerim mojim igračima. Borili smo se sve vrijeme protiv kvalitetnijeg protivnika, koji ima jači sastav i kada smo u punom sastavu, a ne u ovoliko skraćenom. Baš zbog te skraćene rotacije ne možemo da igramo agresivnu odbranu koja nas je krasila tokom cijele sezone i da pariramo Zvezdi. Jako teško je odigrati tri utakmice u pet dana protiv ovakvog protivnika... I sada da pobijedimo Zvezdu tri meča za redom je za nas praktično nemoguća misija", rekao je Milojević.

Treća utakmica finalne serije plej-ofa Jadranske lige igraće se u ponedjeljak od 20.30 časa u Sremskoj Mitrovici.

Bonus video: