Na Cetinju se bije bitka za plej-of

Košarkaši Lovćena danas (16.30 časova) na Cetinju dočekuju Sutjesku, u derbiju 13. kola ABA lige
618 pregleda 0 komentar(a)
Sa prvog meča Sutjeska - Lovćen
Sa prvog meča Sutjeska - Lovćen

Košarkaši Lovćena i Sutjeske danas na Cetinju (16.30 sati) ne igraju samo crnogorski derbi u ABA2 ligi, već, vjerovatno, i najinteresantniji duel 13. kola drugog randa ovog regionalnog takmičenja.

Cetinjani su u seriji od šest pobjeda, Nikšićani su upisali dva trijumfa u posljednja dva kola, od kojih jedan u prošlom kolu protiv lidera Primorske, kojoj je to prvi poraz u sezoni.

"Nadam se da poslije dobre serije pobjeda možemo da odigramo još jednu dobru utakmicu. Siguran sam da će utakmica biti izuzetno zanimljiva, jer Sutjeska dolazi poslije velike pobjede protiv Primorske - rekao je trener Lovćena Miodrag Kadija.

Lovćen je trenutno treći na tabeli sa skorom od 8-4, Sutjeska je šesta sa po šest pobjeda i poraza. Pobjeda u ovom duelu bi i jednom i drugom timu bila “vjetar u leđa” u borbi za plasman u plej-of, u koji vode prva četiri mjesta.

"Lovćen je u dobroj seriji, a naše samopouzdanje je na visokom nivou nakon dva vezana trijumfa. Protivnik je kompletan, za razliku od nas jer smo još bez prve opcije na poziciji centra, iako je Sidi Đite počeo da trenira sa ekipom. Želim da pružimo maksimum u ovom trenutku i garantujem da će ljubitelji sporta na Cetinju uživati u kvalitetnoj košarkaškoj predstavi", rekao je trener Sutjeske Zoran Glomazić.

Sutjeska je dobila prvi međusobni duel u ABA2 ligi, u Nikšiću je bilo 81:71 za domaćina. Lovćen je bio bolji u Erste ligi (u kojoj Cetinjani imaju svih osam pobjeda), na Cetinju je slavio 79:71...

“Očekuje nas veoma zahtjevna utakmica. Samim tim što je Sutjeska nanijela prvi poraz Primorskoj govori o tome da se radi o mnogo kvalitetnoj ekipi, ali i da više nema neporaženih u ligi. Pokazalo se da svako može da dobije svakog. Pobjednik će biti ona ekipa koja se bolje pripremi za meč i koja bude imala više želje i naravno uz malo sreće nadam se da ćemo mi slaviti na kraju", rekao je Emir Hadžibegović, koji je nedavno upravo iz Sutjeske stigao u Lovćen.

"Čeka nas bitna utakmica sa ekipom koja je sigurno najprijatnije iznenađenje ABA2 lige. Respektujemo kvalitet koji imaju ali i mi smo u prošlom kolu dokazali koliko vrijedimo. Sigurno je da je pred nama vrlo zanimljiv i taktički zahtjevan derbi", rekao je košarkaš Sutjeske Marko Ćalić.

Bonus video: