Budućnost za 10. titulu, Mornar želi iznenađenje

Ostaje da se vidi da li će Budućnost izaći lako na kraj sa Baranima kao u prethodnom međusobnom finalu 2011. godine
2 komentar(a)
KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.04.2016. 09:14h

Jubilarno deseto Prvenstvo Crne Gore za košarkaše zatvoriće finale plej-ofa između Budućnost Volija i Mornara, kao što je bio slučaj prije pet godina.

U maju 2011. godine, Budućnost je slavila u finalnoj seriji sa 3:0, a podgorički klub je favorit i u ovom finalu, a već od od večerašnjeg meča u „Morači” (19 sati) ostaje da se vidi da li će ekipa Igora Đaletića izaći lako na kraj sa Baranima kao u jedinom prethodnom međusobnom finalu u nezavisnoj državi.

"Stigli smo do finala sa ekipom koja ima odličnu sezonu. I Balkanska liga je pokazala da su dometi Mornara ove sezone veoma visoki. Međutim, i mi imamo kvalitet i svoje adute. Pobijedili smo ih u finalu Kupa, mada su i tada bili opasni. Taj meč je, uostalom, bio neizvjestan do samog kraja. U svakom slučaju, očekujemo dobre utakmice i pozivamo navijače da dođu u što većem broju i podrže nas na putu do novog trofeja. Znamo da nas očekuje teška serija, ali razmišljamo samo o prvom meču", rekao je Đaletić.

Mornar je Erste ligu završio bez poraza, sve pobjede je nanizao i u četvrtfinalu i polufinalu plej-ofa, protiv Sutjeske i Lovćena.

"Budućnost Voli je, u svakom slučaju, veliki favorit. Ni u igračkom, ni u finansijskom smislu se još ne možemo mjeriti s Podgoričanima. Tačno je, nemaju više na terenu Marića i Dragićevića, u odnosu na tim iz ABA lige, ali trener Đaletić ima na raspolaganju još dosta veoma kvalitetnih igrača. Mi smo ispunili sve planove ove sezone, čak smo neke i prevazišli. Finale plej ofa je šlag na torti izuzetno uspješne sezone. Pokušaćemo da neke učinimo neizvjesnim i, ukoliko nam se ukaže prilika, produžimo seriju", kazao je trener Mornara Đorđije Pavićević.

Budućnost je do finala izbacila Jedinstvo i Ulcinj.

"Mornar ove sezone igra na zavidnom nivou, pokazali su kvalitet i neće nam biti nimalo lak protivnik. Mi smo još u fazi podizanja forme, ali sam ubijeđen da, ukoliko budemo igrali kao što znamo, nećemo propustiti priliku da osvojimo novu titulu prvaka", rekao je za portal Košarka.me juniorski reprezentativac iz redova Budućnosti Aleksa Ilić.

U Mornaru se nadaju da mogu do iznenađenja.

"Naš zadatak je da pokušamo da postanemo prva ekipa koja je osvojila titulu u eri Budućnosti. Do sada smo izborili plasman u ABA ligu, igrali u finalu Kupa i Balkanske lige. Dakle, ovo je jedna od najuspješnijih sezona u istoriji kluba, a mi ćemo se potruditi da bude još uspješnija. Želimo da budemo ravnopravni sa Budućnošću i očekujem neizvjesne i zanimljive utakmice", rekao je za portal Košarka.me bek Mornara Marko Mugoša, bivši igrač Budućnosti.

Bonus video: