Oklahoma u polufinalu Zapada, Šarlot i Portland se vratili u igru

Oklahoma je prošla u polufinale sa 4:1 u seriji protiv Dalasa i čeka je polufinalna serija sa San Antoniom
0 komentar(a)
Oklahoma, Foto: Reuters
Oklahoma, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.04.2016. 07:40h

Košarkaši Oklahome plasirali su se u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije pošto su noćas na svom terenu u petoj utakmici pobijedili Dalas sa 118:104.

Oklahoma je prošla u polufinale sa 4:1 u seriji, pošto je vezala tri pobjede. Do trijumfa u petom meču "gromove" su predvodili Rasel Vestbruk sa 36 poena, 12 skokova i devet asistencija i Kevin Durent sa 33 poena i sedam skokova. Stiven Adams dodao je 15 poena i 10 skokova, a Dion Vejters 11 poena.

Oklahoma je imala nešto preko 50 odsto uspješnosti šuta iz igre i bila je bolja u skoku, 42:35.

U ekipi Dalasa najefikasniji je bio Dirk Novicki sa 24 poena, Dvajt Pauel postigao je 16, a Džastin Enderson 14 poena. Dobru partiju u Dalasu, koji je tokom serije imao velikih problema sa povredama igrača, prikazao je i Zaza Pačulija, koji je postigao 12 poena, uz devet asistencija i sedam skokova.

Oklahoma će u polufinalu Zapadne konferencije igrati protiv San Antonija, a serija će početi u subotu uveče.

Košarkaši Šarlota izjednačili su na 2:2 protiv Majamija u prvom kolu plej-ofa Istoka, pošto su na svom terenu pobijedili sa 89:85. Kemba Voker bio je najbolji u pobjedničkom timu sa 34 poena, od kojih je sredinom posljednje deonice postigao 11 uzastopnih.

Džeremi Lin postigao je 21 poen, a Kortni Li 11 uključujući i dva slobodna bacanja 4,6 sekundi prije kraja kojima je obezbijedio pobjedu Hornetsima.

U ekipi Majamija Džo Džonson bio je najefikasniji sa 16 poena, Luol Deng postigao je 15, Goran Dragić 12 poena, a Dvejn Vejd 12 poena i 10 asistencija.

Naredna peta utakmica igraće se u srijedu uveče u Majamiju.

Košarkaši Portlanda izjednačili su protiv Los Anđeles Klipersa na 2:2 u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije pošto su na domaćem terenu pobijedili sa 98:84. Al Faruk Aminu predvodio je Portland do pobjede sa 30 poena i 10 skokova. Si Džej Mekolum ubacio je 19, a Demjan Lilard 12 poena, šest skokova i šest asistencija.

U ekipi iz Los Anđelesa najefikasniji sa po 17 poena bili su Blejk Grifin i Džef Grin. Grifin nije ulazio u igru u posljednjih šest minuta zbog povrede mišića koju vuče tokom cijele sezone.

Kris Pol postigao je 16 poena, ali je sredinom treće četvrtine morao da napusti igru pošto je slomio kost desne šake.

Naredna peta utakmica igraće se u srijedu veče u Los Anđelesu.

Bonus video: