Klivlend odradio Detroit, Boston izjednačio

Dva dana poslije rekorda karijere (42 poena), a dan nakon što je izbjegao suspenziju zbog udaranja Denisa Šredera u trećoj utakmici, Ajzea Tomas je sa 28 koševa donio novi trijumf Bostonu nad Atlantom
61 pregleda 1 komentar(a)
Kajri Irving, Foto: Reuters
Kajri Irving, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.04.2016. 07:43h

Najbolji tim na Istoku u regularnom dijelu sezone je prvi prošao kroz cilj i u prvoj rundi plej-ofa - Klivlend je drugi put slavio u Detroitu (100:98) i seriju okončao sa perfektnih 4:0.

Junak je bio Kajri Irving, koji je u drugom poluvremenu dao 20 od svojeg 31 poena, uključujući i trojku 42 sekunde prije kraja za 100:96.

Sjajni plejmejker je u posljednjem napadu odlično čuvao Redžija Džeksona i natjerao ga da iz veoma teške pozicije promaši trojku za pobjedu.

Odličan je bio i Lebron Džejms sa 22 koša, 11 skokova i šest asistencija, dok je Kevin Lav, koji je kao i Irving propustio prošlogodišnji plej-of zbog povrede, meč završio sa 11 pogodaka i 13 uhvaćenih lopti.

Kod domaćih su najbolji bili Markus Moris (24) i Tobajas Heris (23, uz 13 skokova).

Kavalirsi će izgleda dugo čekati rivala u drugoj rundi, jer je Boston izjednačio na 2:2 protiv Atlante.

Dječaci Džejms i Džejden su jedva presjedeli konferenciju za medije nakon meča, prije nego što je stariji od njih dvojice uzeo mikrofon i rekao:

"Moj tata je najbolji košarkaš".

Mali je daleko od istine, ali je činjenica da je njegov otac Ajzea Tomas najzaslužniji što su Kelti u produžetku savladali "jastrebove" sa 104:95, jer je meč zaključio sa svojih pet od 28 koševa.

Tomas je postao meč-viner dva dana poslije rekorda karijere (42 poena), a dan nakon što je izbjegao suspenziju zbog udaranja Denisa Šredera u trećoj utakmici.

Kod Atlante, koja je u regularnom toku izgubila svih pet utakmica u produžetku, blistao je Pol Milsap sa 45 poena i 13 skokova.

Bonus video: