PARTIZAN NE ODUSTAJE OD EVROKUPA

Peković: Tužba će biti neminovna ako Fiba ostane pri odluci

26 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Peković, Foto: Kkpartizan.rs
Nikola Peković, Foto: Kkpartizan.rs
10.02.2019. 17:43h

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Nikola Peković rekao je večeras da smatra da će tužba biti neminovna ako Svjetska košarkaška federacija (Fiba) ostane pri stavu o suspenzijama saveza i pretnjama klubovima koji žele da igraju takmičenje Evrolige - Evrokup.

"Mi nećemo da trpe ni Košarkaški savez Srbije, ni Partizan. Juče smo razgovarali i odlučili da zadržimo pravo da igramo Evrokup. O eventualnim posljedicama razgovaraćemo kad budemo znali šta je Fiba definitivno odlučila... Mislim da će tužba biti neminovna, ako Fiba ostane pri ovoj odluci. To će morati da se završi na sudu, van košarkaških terena", rekao je Peković za televiziju N1.

"Vjerujem da se neće završiti na ovome, biće tu nekih ustupaka i prolongiranja, vidjećemo", naveo je predsjednik Partizana.

Fiba Evropa je suspendovala 14 zemalja sa Evropskog prvenstva i najavila je da će od Fiba tražiti da ta suspenzija važi i za globalne događaje, kao što su Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo, jer su određeni klubovi odlučili da nastupaju u evroliginom takmičenju - Evrokupu, a ne u Fibinoj Ligi šampiona.

Košarkaški savez Srbije je potom zabranio klubovima iz Srbije da se takmiče u Evrokupu pod pretnjom suspenzije. 

Partizan se, međutim, odlučio za Evrokup.

"Juče je bio Upravni odbor koji je jednoglasno donio odluku da se igra Evrokup. Međutim, još nije donijeta nijedna zvanična odluka prema kojoj bismo mi mogli da odlučujemo... Za sad stvari stoje tako", rekao je Peković.

Peković je naveo da bi Partizan bio u velikim problemima ako ne bude igrao u tom takmičenju.

"Imamo veliku želju da ove godine izađemo u Evropu zbog mnogo stvari, prvenstveno zbog sponzora... Igranjem Evrokupa imali bismo velike šanse da dovedemo neke sponzore", naveo je Peković.