Radonjić u užem izboru za najboljeg trenera Evrope

3 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: ABA LIGA
Dejan Radonjić, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 22.04.2016. 13:23h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić, zajedno sa kolegama iz Fenerbahčea Željkom Obradovićem i Laboral Kuće Velimirom Perasovićem, ušao je u uži izbor za nagradu "Aleksandar Gomeljski" koaj se dodjeljuje najboljem treneru Evrope, objavio je Blic.

Bivši trener Budućnosti i bivši selektor Crne Gore je ove sezone predvodio Zvezdu do istorijskog plasmana u četvrtfinale Evrolige.

Njegov tim je, računajući cijelu sezonu u Evroligi, zabilježio je po 12 pobjeda i poraza.

"Čast mi je što sam se našao u konkurenciji velikih trenerskih imena, zadovoljstvo je ogromno, to je samo još jedna potvrda našeg dobrog rada u klubu, rezultata i sistema koji je uspostavljen. Bio bih počastvovan da osvojim prestižno priznanje, što bi bila svojevrsna nagrada i satisfakcija za sve ono kroz šta smo prošli u ovoj sezoni za šta su zaslužni igrači, moji saradnici u stručnom štabu, uprava, navijači, kao i moja porodica koja mi daje podršku", rekao je Radonjić.

Nagrada "Aleksandar Gomeljski", po legendarnom ruskom treneru, ustanovljena je 2005. godine, a između ostalih dobijali su je Željko Obradović (2007, 2011), Dušan Ivković (2012) i Duško Vujošević (2009).

Bonus video: