KSS dozvoljava klubovima učešće u Evroligi, ne i u Evrokupu

0 komentar(a)
Košarka
Košarka
Ažurirano: 19.04.2016. 19:34h

Košarkaški savez Srbije odlučio je na današnjoj sednici Upravnog odbora da klubovima dozvoli učešće u Evroligi, a zabrani u Evrokupu.

Kako se navodi u saopštenju, ako neki klub potpiše sporazum sa ECA ili uzme učešće u Evrokupu, automatski će biti suspendovan iz članstva u KSS-u.

"U tom slučaju, eventualna suspenzija će se odnositi na učešće u takmičenjima svih selekcija kluba koji je suspendovan", dodaje se u saopštenju.

KSS je, takođe, odlučio da povuče podršku Jadranskoj ligi, u slučaju da regionalno takmičenje prihvati uslove Evrolige, koji su "u suprotnosti sa stavovima FIBA".

"KSS ostaje pri stavu da je regionalno takmičenje korisno i potrebno za razvoj košarke na ovim prostorima. U skladu sa tim, KSS će uputiti zahtjev za restruktuiranje regionalnog takmičenja i donošenje kalendara takmičenja kojim bi se omogućilo nesmetano održavanje nacionalnih prvenstava i regionalne lige, a imajući u vidu i obaveze koje proističu iz učešća klubova u evro takmičenjima", piše u saopštenju Košarkaškog saveza Srbije.

Bonus video: