Igraćemo tamo gdje kaže KSCG

Mornar je u domaćem prvenstvu bez poraza došao do plej-ofa, na korak je od finala, jer je u 1. polufinalnom meču slavio u Nikšiću
72 pregleda 1 komentar(a)
KK Mornar, Foto: Filip Roganović
KK Mornar, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.04.2016. 07:37h

Košarkaški klub Mornar spreman je da igra u Ligi šampiona, takmičenju koje organizuje Fiba, kazao je za „Vijesti” trener kluba iz Bara Đorđije Pavićević.

Učešće Mornara, kao predstavnika Crne Gore, moglo bi možda da ublaži odluku svjetske košarkaške federacije da suspenduje KSCG i našu nacionalnu selekciju iz kvalifikacija za Eurobasket 2017.

"Bilo je razgovora oko učešća Mornara u Fibinoj Ligi šampiona. Ako Budućnost bude igrala Evrokup, postoji mogućnost da mi budemo predstavnici Crne Gore u Fibinom takmičenju", kaže Pavićević.

Jedna opcija je, dakle, da Mornar dobije poziv KSCG za nastup u Ligi šampiona, a Fiba to prihvati.

"Ako se, s druge strane, plasiramo u finale plej-ofa i osvojimo titulu, sigurno ćemo slijediti stav KSCG da šampion Crne Gore igra u Ligi šampiona", nedvosmislen je Pavićević.

KSCG , dakle, može nešto da ponudi i da pokuša da kompromisno riješi zapetljanu situaciju. Ostaje da se vidi, međutim, da li bi takva ponuda zadovoljila Fibu, ili će zabrana nastupa svih klubova u Evrokupu (u slučaju Crne Gore, to je Budućnost Voli), ostati na snazi.

U svakom slučaju, Mornar bi mogao da bude dobar reprezent crnogorske klupske košarke. Nakon uspješne sezone, u Baru se najavljuju velike stvari.

"Mi smo ove godine napravili sjajan rezultat. Igraćemo ABA ligu i bićemo sigurno na evropskoj sceni, tako da već ovih dana krećemo u formiranje novog tima. Imamo mogućnost da napravimo dobru ekipu, koja će biti neugodan protivnik svima, i u Baru i na strani. Imamo izvanredne uslove. Bar je grad košarke, a Mornar je spreman za novi izazov", zaključuje Pavićević.

Mornar je u domaćem prvenstvu bez poraza došao do plej-ofa, na korak je od finala, jer je u prvom meču polufinalne serije savladao Sutjesku u Nikšiću. Obezbijedio je nastup u ABA ligi naredne sezone.

Igrao je u finalu Kupa Crne Gore, a plasirao se i u finale Balkanske lige. U revanšu u Baru, u srijedu, juri zaostatak od 14 poena protiv Sigala iz Prištine.

Bonus video: